Beauty and the Beast in Concert: geniet van live muziek tijdens de film

Beauty-And-The-Beast-In-Concert-

Als jij fan bent van Disney muziek, kan je je voorstellen hoe fantastisch het zou zijn om het live te horen, gespeeld door een compleet orkest. Dit gebeurt bij het evenement Beauty and the Beast in Concert. Tijdens het event zal de live action versie van Disney’s Beauty and the Beast op groot doek vertoond worden, terwijl het Noordpool Orkest alle muziek live uitvoert. Dat klinkt als iets om even fijn bij weg te dromen, of niet?

Over Beauty and the Beast in Concert

In februari en maart van 2023 zal op diverse locaties binnen Nederland en België Beauty and the Beast in Concert plaatsvinden. We zijn allemaal vast wel bekend met onvergetelijke muziek van de achtvoudig Oscar®-winnende componist Alan Menken. samen met nieuwe opnames van de originele nummers geschreven door Menken en tweevoudig Academy Award-winnaar Howard Ashman. Zo zijn er speciaal gecomponeerde muziekstukken, maar natuurlijk het bekende duet van Celine Dion en Peabo Bryson zal uitgevoerd worden door het Noordpool Orkest. 

Muziek met herinneringen

Ik moet eerlijk bekennen, ik houd van de muziek van Beauty and the Beast. Vooral van de animatiefilm in de jaren ’90, vond ik alleen al de muziek uit de introscène zo mooi. Het heeft een uitgesproken thema wat terug komt in de hele film. Disneyfilms in de jaren ’90 hadden dit allemaal. Je hoorde de nummers van de artiesten ook gewoon op de radio, zoals in dit geval ‘Beauty and the Beast’ van Celine Dion en Peabo Bryson. Als ik als kind zijnde zo’n nummer op de radio hoorde terwijl de film nog in de bioscoop draaide, verheugde ik me al op de release om hem weer te zien. Het was gewoon een extra stukje bonding. Maar ook, welke artiest zou voor de volgende Disneyfilm de muziek dragen? Ik mis dit echt wel in de moderne Disneyfilms, waar dat toch wel stukken minder aanwezig is. Ik heb bijvoorbeeld uit een film als Frozen of Vaiana geen muziek op de radio gehoord met een artiest die het draagt, en dat is jammer, want Disney heeft alles in huis om die trend voort te zetten.

Luister nog eens naar de schitterende intro muziek van de jaren ’90 animatiefilm van Beauty and the Beast:

Evenementen data

De data dat dit evenement te bezoeken is, zijn:

  • Donderdag 23 februari – Concertgebouw, Amsterdam
  • Vrijdag 24 februari – Concertgebouw, Amsterdam
  • Zondag 26 februari – De Vereeniging, Nijmegen
  • Dinsdag 28 februari – Capitole, Gent
  • Donderdag 2 maart – De Doelen, Rotterdam
  • Dinsdag 7 maart – Stadsschouwburg, Antwerpen

Tickets kan je bestellen via de Cinema in Concert website.

Al met al is zo’n evenement als Beauty and the Beast in Concert een unieke avond uit, mede door de combinatie van de magische live muziek en het tonen van de film. Zelf kan ik helaas niet aanwezig zijn bij het evenement, ik zit dat weekend in België voor Disney On Ice. Ben jij van plan om Beauty and the Beast in Concert te bezoeken? Laat het me weten in de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *