Bezoek Disney – Telling Timeless Stories in het Forum in Groningen

Als je van Disney houdt en dan met name geïnteresseerd bent in het creatieve proces achter Disney animatiefilms en de betoverende kunst daarvan, dan is een bezoek aan Disney – Telling Timeless Stories in het Forum in Groningen aan grote aanrader. Vanaf 22 april t/m 10 september 2023 kan je deze grote internationale Disney tentoonstelling bekijken waarbij je de Disney magie van dichtij kan ontdekken. Een unieke kans, want dit archief blijft normaliter gesloten voor publiek!

Unieke Disney kunstwerken

Disney – Telling Timeless Stories neemt je mee op reis naar de wereld van Walt Disney Animation Studio. Je zal het verhaal achter een aantal iconische Disney momenten uit de films te zien krijgen door middel van tekeningen, storyboards, schilderijen, animaties en videos.

Natuurlijk komen er klassieke scènes voorbij zoals de heks met de giftige appel in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) of de ‘Let It Go’ scène van Elsa uit Frozen (2013), maar er zullen ook niet eerder getoonde werken te zien zijn zoals bijvoorbeeld van Robin Hood (1973) en Hercules (1997) en van Mickey Mouse in Brave Little Tailor (1938).

De kunstwerken zijn stuk voor stuk uniek en je maakt kennis met het proces van het creëren van animatie; van concepttekeningen tot pasteltekeningen, schetsen en potloodtekeningen. Wanneer je de tentoonstelling bezoekt, krijg je zelfs de kans om je eigen skills als verhalenverteller te ontdekken.

Over het Forum in Groningen

Disney bestaat dit jaar 100 jaar en dat was voor het Forum in Groningen een goede reden om een klein deel van het reusachtige archief van Disney naar Nederland te halen. Je zal in de expositieruimten ruim 300 originele schetsen, tekeningen, animaties, schilderijn en filmfragmenten tegenkomen.

Het Forum is een gebouw wat perfect aansluit bij dit thema gezien het graag bekend staat om het vertellen van verhalen en het aanbieden van culturele tentoonstellingen. Er zijn twee ruime expositiezalen die geschikt zijn voor zowel grotere als kleinere exposities. Actualiteit, technologie en populaire cultuur is waar de focus van het Forum ligt.

Al eerder verschenen exposities als  AI: More than Human, The Art of Aardman – Shaun the Sheep and Friends, Game On – 50 years of videogames en The Art of DC – The Dawn of Super Heroes.

Data, tickets en locatie

Disney – Telling Timeless Stories

  • Zaterdag 22 april t/m zondag 10 september 2023
  • Te bezoeken elke dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
  • Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 22 maart 2023
  • Meer informatie en het bestellen van tickets kan bij forum.nl/disney

Ticketprijzen en combi-deals

Normaal€ 15,00
Forumpashouders (in maand augustus 2023)€ 10,00
Student + Jeugd 7 t/m 25 jaar€ 7,50
Kinderen t/m 6 jaargratis
Stadjerspas € 5,00
Museumkaartgratis
VriendenLoterij VIP-KAARTgratis
Combi-deal Disney – Telling Timeless Stories + Storyworld normaal€ 17,50
Combi-deal Disney – Telling Timeless Stories + Storyworld VriendenLoterij VIP-KAART 2gratis
Gezinsticket (alleen met Forumpas) voor 2 volwassenen en 2 of 3 kinderen€ 35,00

Ben jij van plan om Disney – Telling Timeless Stories te bezoeken? Of heb je deze tentoonstelling al bezocht? Graag hoor ik wat je ervan vond!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *