Bibbidi Bobbidi Candle Disney geurkaarsen review

Bibbidi-Bobbidi-Candle-Disney-geurkaarsen-

Stel je voor, de geur van een Disney attractie in huis…een mooie manier om je tijden in een Disneypark te herbeleven! Dat is wat ik dacht toen ik op Etsy de Disney geurkaarsen van BibbidiBobboiCandle voorbij zag komen. Ik hou ontzettend van kaarsen branden en ik heb altijd wel een geurkaars aan ‘s avonds. Toen ik de meest uiteenlopende Disneygeuren voorbij zag komen moest er drie bestellen om uit te proberen: Foolish Mortals, geïnspireerd op Haunted Mansion, The Twilight Zone geïnspireerd op de Tower Of Terror en Nothing Can Stop Us Now Mickey and Minnie’s Runaway Railway, geïnspireerd op de gelijknamige attractie. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met deze unieke kaarsen.

Over Bibbidi Bobbidi Candle

‘Vegan en cruelty free kaarsen met pixie dust geur’ en ‘With the smell from the happiest place on earth’, zo omschrijft Bibbidi Bobbidi Candle zichzelf op Etsy. Het is een kleinbedrijf in Engeland wat allerlei Disney geïnspireerde geurkaarsen, wax melts, roomsprays en andere geurproducten verkoopt. Alle producten zijn handgemaakt en, zoals ze zelf al aageven, volledig vegan.

Als je kijkt naar het aanbod van geurkaarsen, zie je dat er van alles voorbij komt, geïnspireerd op bekende attracties, omgevingen of zelfs snacks uit de Disneyparken. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld:

 • The Smell Of Main Street
 • Great Big Beautiful Tomorrow
 • Yo Ho Yo Ho A Pirates Life For Me
 • Gaston’s Tavern Cinnabon
 • Tiana’s Beignets
 • A Flight Of Passage
 • Ariel’s Grotto
 • Fairy Dust
 • Mickey Waffles
 • The Hollywood Tower Hotel
 • Dole Whip Pineapple Whippy
 • Lefou’s Brew
 • Soarin Over Africa
 • Rice Krispy Treat

Een geurkaars bevat 8 oz (Ounce), dat is gelijk aan ongeveer 225 gram. De prijs is €9,45 per kaars en de verzending naar Nederland kost voor drie kaarsen €17,72. De levertijd is ongeveer 2-3 weken en in totaal ben je voor 3 kaarsen dus €46,07 kwijt, wat ik een mooie prijs vind voor het feit dat de kaarsen er niet alleen spectaculair uitzien maar (hopelijk) ook nog eens helemaal naar Disney ruiken. Want de geur van de Tower Of Terror in mijn huis, dat zie ik zeker zitten!

Het uiterlijk 

Laten we eerst eens kijken naar het uiterlijk van de kaarsen. Daar is echt enorm veel zorg aan besteed. Ze komen in glazen potjes met een draaidop met bovenop een blauwe sticker met het logo van Bibbidi Bobbidi Candle en de melding ‘Pixie Dust Inside’. De buitenkant van de potjes zijn ook voorzien van kleurrijke stickers met de namen van de kaars en sommigen hebben ook van die plak steentjes erop. De wax van de kaarsen hebben een kleur in stijl van de geur, allemaal zijn ze weer anders. Zo is The Twilight Zone felrood, Nothing Can Stop Us Now Mickey and Minnie’s Runaway Railway kauwgomroze en Foolish Mortals paars. Kijk je het potje, dan zie je inderdaad een glinsterende laag ‘Pixie Dust’ op de kaarswax zitten. Voor het oog zijn de kaarsen schitterend, ze zijn denk ik ook fantastisch om cadeau te doen aan een Disneyfan.

Ruiken ze echt naar Disney attracties?

En dan natuurlijk de geuren!

 • Laten we beginnen met Foolish Mortals. Deze geur brengt je volgens de omschrijving terug naar de eerste kamer van Haunted Mansion, voor de open haard waar je recht naar Master Grayce’s Portrait kijkt. Een diepe en mysterieuze geur. En dat is het. Ik zou het omschrijven als iets mystieks. Als het niet geïnspireerd was op Haunted Mansion (of iets soortgelijks als Phantom Manor uit Disneyland Parijs), zou ik hem omschrijven als de geur van een schoongemaakte oude bibliotheek, of museum. Er hangt namelijk ook een vleugje fris-zoetigs aan deze geur, dus als geurkaars is dit een fantastische geur. Het is knap gedaan: de manier waarop je je een voorstelling kan maken van Haunted Mansion en je tegelijkertijd gewoon een heerlijke, mystieke geur ruikt van een geurkaars. 8/10
 • Dan de geur van The Twilight Zone. De Tower Of Terror is een van mijn favoriete attracties, zo niet mijn favoriete attractie, dus hier was ik enorm benieuwd naar. Zou ik mijn huis kunnen laten ruiken naar Tower Of Terror? Deze geur brengt je terug naar Hollywood, 1939, ten midden van de glitter en glamour. Een kaars die je een reis naar een andere dimensie biedt met warme houtgeur en een vleugje lichte vanille. En ook deze geur is enorm verrassend! Het is inerdaad een warme geur. Als ik denk aan de hotel lobby van Tower Of Terror en het moment voordat je de lift en stapt, kan ik deze geur daar zo goed bij plaatsen. Het heeft iets oubolligs, maar beslist niet als een overjarige parfumgeur. Ook hier zou ik weer het woord mystiek gebruiken, maar dan net even iets minder fris-zoet als Foolish Mortals, maar dan warm-vanille-rig, 8/10
 • En dan de Nothing Can Stop Us Now Mickey and Minnie’s Runaway Railway kaars. De geur wordt omschreven als een zoete, luxe basis van vanille, muskus, amber en zachte houtachtige noten. Een passende traktatie voor iedereen. Ik kan heel kort en krachtig zijn over deze geur. Hij ruikt namelijk naar die roze kauwgom rol, je weet wel, die Lutti Rollup Tutti Frutti Kauwgom. Als je van deze geur houdt is deze kaars iets voor jou. Ik kan hem echter niet zo goed aan de attractie linken. Ik had eerder een geur van gras, groen, lente, bloemen en dergelijke verwacht, omdat dit veel in de attractie terugkomt. Mickey en Minnie gaan tenslotte picknicken. Deze kauwgonballengeur kan ik dus niet goed plaatsen, maar vies vind ik hem niet. Je moet er wel echt van houden. Hij past wel perfect bij het knalroze uiterlijk van de kaars. 6/10

Zijn deze geurkaarsen een aanrader?

Ik vind de geurkaarsen van Bibbidi Bobbidi Candle enorm knap in elkaar gezet. Het uiterlijk van de kaarsen springt in het oog, het detail van de Pixie Dust bovenop de wax is leuk en de geuren zijn heel uniek, lekker en echt wel te linken aan de Disney attracties. Het zijn echt geuren die op de attracties zijn geïnspireerd maar ook zonder deze wetenschap heerlijk ruiken, waardoor het fijne geurkaarsen zijn om te branden. Wanneer de kaars brandt is de geur subtiel aanwezig in de ruimte, het zijn zeker geen migraine-kaarsen. Bij mijn bestelling kreeg ik ook nog een verpakking met twee haverkoekjes en een brief met informatie over de kaarsen mee. Zo staat er dat je de kaarsen de eerste keer 2 tot 3 uur achter elkaar moet laten branden, in verband met de geurherinnering van de soy wax. Ook hier is dus veel zorg aan besteed en dit alles doet mij zeker overwegen om nog eens een bestelling te plaatsen voor andere Disney geurkaarsen.

Heb jij weleens een Disney geurkaars geprobeerd en wat zijn jouw ervaringen/aanraders? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *