De Disneyland Parijs jaarkaarten, hoe zit het nu precies?

Disneyland-Parijs-jaarkaart

Zelf heb ik er geen in het bezit: een Disneyland Parijs jaarkaart (Annual Pass). Voor degenen die dit niet kennen, Disneyland Parijs biedt diverse jaarkaarten aan waarmee je voordeliger meerdere malen per jaar het park kan bezoeken en kan profiteren van andere voordelen, zoals korting op merchandise en gratis parkeren. Voor zo’n pas betaal je dan jaarlijks een bedrag.

Disneyland kondigde echter op dinsdag 11 juli 2023 de terugkeer van zijn jaarabonnementen aan, na een onderbreking van ruim drie maanden. En wat blijkt? Het betreft een herintroductie die gepaard gaat met een aanzienlijke prijsstijging en het verlies van bepaalde voordelen, wat hier en daar een golf van onvrede veroorzaakt onder fans. 

Vanaf 19 juli zullen deze nieuwe passen eerst exclusief beschikbaar zijn voor bezoekers die al geabonneerd zijn of hun pas verlengen. In dit artikel vertel ik je alles over deze prijsstijgingen en wat er zoal veranderd is, zodat je zelf kan afwegen of je het de aanschaf waard vindt.

De nieuwe Disneyland jaarkaarten

De belangrijkste invalshoek voor de nieuwe jaarkaarten is om te focussen op wat mensen echt willen en gebruiken: toegang tot de parken. De nieuwe structuur van jaarpassen omvat drie opties: BronzeSilveren Gold ter vervanging van oude jaarkaarten DiscoveryMagic FlexMagic Plus en Infinity

De meest betaalbare optie, de Disneyland Pass Bronze die de Discovery jaarkaart vervangt , ziet een prijsstijging van 26%, van 229 naar 289 euro per jaar. Ondanks deze toename zegt Disneyland Paris dat abonnees ‘onbeperkt toegang’ tot het park zullen krijgen, aangezien het oude systeem de toegang tot het park in bepaalde periodes van het jaar beperkte.

Ondanks een bredere toegang tot het park voor houders van een jaarkaart, veroorzaakte de aanzienlijke tariefstijging ontevredenheid onder de fans. De Silver jaarkaart , die 300 dagen per jaar toegang geeft tot het park, gaat nu 499 euro per jaar kosten, tegenover 319 euro voorheen. Het high-end aanbod, de Disneyland Gold Pass die de Infinity jaarkaart vervangt , gaat 699 euro per jaar kosten, een indrukwekkende stijging van 40% ten opzichte van de vorige prijs van 499 euro.

Laten we de nieuwe Disneyland jaarkaarten en de voordelen per stuk even bekijken:

Disneyland Pass Bronze

De Bronze jaartkaart is de meest voordelige en biedt de toegang tot het pass universum. Met 170 dagen per jaar en absoluut geen voordelen is het een optie voor informele gasten die gewoon toegang willen. Parkeren is gratis met ALLE passen. Het kost € 289.

Disneyland Pass Silver

Een stap hoger hebben we Silver waarmee je de meeste dagen kunt invoeren, behalve drukke weken met in totaal 300 dagen. Deze pas biedt 10% korting op merchandise, eten en foto’s, gratis parkeren, maar dat is het dan ook. Het kost je € 499.

Disneyland Pass Gold

Met Gold krijg je 365 dagen toegang, 15% korting op eten en merchandise (was 20% bij Infinity), een gratis fotopas en gratis parkeren. Deze pas is nu ook de ENIGE pas die Extra Magic Time-toegang biedt. Dit is een grote verandering die het aantal gasten tijdens EMT zal verminderen. Deze pas kost nu €699.

Een hogere prijs maar minder voordelen

Mensen die al bekend waren met de vorige Disneyland jaarkaarten, zullen beseffen dat de lijst met voordelen voor de Disneyland Pass veel korter is geworden. Dit betekent dat sommige van de huidige voordelen binnenkort eindigen, terwijl andere geldig zijn tot de vervaldatum van je huidige pas.

  • Billets Privilège: niet langer beschikbaar op de Disneyland Pass. Resterende tickets op bestaande passen worden gehonoreerd.
  • AP Entrance verdwijnt op 19 juli voor iedereen
  • Infinity Parking verdwijnt op 19 juli voor iedereen. Tijdens de lopende werken blijft het een toegankelijke parking en wordt daarna omgebouwd tot gewone parking.
  • Gratis bagageopslag verdwijnt op 19 juli voor iedereen.
  • Gereserveerde kijkgebieden voor parades e.d. verdwijnen op 1 augustus voor iedereen.
  • Gratis kinderwagen- en rolstoelverhuur niet meer beschikbaar.
  • AP Kamerprijzen niet meer beschikbaar.
  • Kortingen op dagkaarten vervallen.
  • Extra Magic Time en kortingen blijven hetzelfde voor bestaande passen tot de vervaldatum. Merk op dat alleen de Gold Disneyland Pass daarna EMT-toegang krijgt.

Houd er wel rekening mee dat er het hele jaar door speciale aanbiedingen beschikbaar zijn voor houders van een Disneyland Pass.

Reserveer je bezoek!

ALLE passen krijgen nog steeds slechts 3 dagen reserveringen om de parken te bezoeken. De beschikbaarheid wordt echter samengevoegd met de volledige capaciteit van het park. Dit betekent dat er geen onderscheid meer is tussen bijvoorbeeld dagtickets en jaarkaart houders. 

Realistisch gezien zullen we het effect in de praktijk moeten zien, maar Disney verwacht dat Disneyland Pass-houders daardoor slechts een paar dagen per jaar zullen tegenkomen dat de parken vol zijn en zelfs dan kunnen houders die dag ver van tevoren boeken als ze denken dat het vol zal zijn. Deze dagen zijn meestal tijdens de Halloweenweek, de kerstweek, sommige zomervakanties. Wanneer het park vol is, zijn dagkaarten ook niet meer beschikbaar, zodat Disneyland Pass-houders vanaf nu worden behandeld als alle parkgasten.

Zijn er ook verbeteringen?

Voordat je je nu afvraagt, is er überhaupt iets gunstiger geworden aan de nieuwe jaarkaarten? Er zijn zeker een aantal exclusieve voordelen:

AP feesten

De Disneyland Pass biedt 4 exclusieve AP Party’s per jaar, afgestemd op verschillende seizoenen, evenementen of thema’s. Er is één gast toegestaan ​​bij de houder. 

Exclusieve Meet & Greet

Een locatie in het Disneyland Park die lange tijd leeg heeft gestaan, wordt opgeknapt om meerdere keren per jaar gedurende 3-4 weken een speciale meet & greet met Disneyfiguren te houden. Alle Disneyland Pass-houders kunnen 1 bijeenkomst reserveren voor elke periode. De meet and greet zal exclusieve en geliefde personages bevatten in een ontspannen setting.

AP pop-upruimte

De AP-ruimte die wordt gebruikt voor de meet & greets, wordt ook een pop-upruimte voor verkoop en evenementen. Dit verlicht de noodzaak om The Storybook Store te gebruiken. Let op: dit is geen lounge.

Een Disneyland jaarkaart aanschaffen

Een belangrijk punt van het nieuwe assortiment is dat het allemaal digitaal zal zijn, van aankoop tot verlenging en gebruik. De pas zal te zien zijn in de Disneyland Paris-app (voorlopig geen Apple Wallet).

Er wordt geen fysieke kaart verzonden voor online aankopen. Houders die online hebben gekocht, kunnen echter 1 gratis kaart aanvragen aan de loketten. Als u die kaart verliest en een nieuwe wilt, zijn de verlengingskosten nog steeds van toepassing.

Hoewel online de belangrijkste en geprefereerde manier is om een ​​Disneyland jaarkaart te kopen, zullen ze nog steeds persoonlijk te koop zijn bij de ticketbalies en via de telefoon.

Wat vind jij van de prijsstijgingen ten opzichte van de voordelen van de Disneyland Parijs jaarkaarten? Vind jij de prijs-kwaliteitverhouding nog oké of zou je graag veranderingen zien? Deel je ideeën in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *