De nieuwe TRON Lightcycle / Run achtbaan in Magic Kingdom is geopend

TRON Lightcycle Run

Ik weet nog dat hij volop in de steigers stond toen ik in Disney World was vorig jaar oktober: de TRON Lightcycle / Run achtbaan. Het voelde als een eeuwigheid geleden sinds aankondiging in 2017, maar TRON Lightcycle / Run is nu toch echt open in Magic Kingdom! In een park met toch wel een beetje de reputatie ‘alleen voor kinderen’ te zijn, zal de toevoeging van deze spannende, futuristische achtbaan de boel zeker een beetje opschudden. In dit artikel laat ik je kennis maken met TRON Lightcycle / Run, een attractie die overigens ook te vinden is in Shanghai Disneyland.

TRON in Disney World

De TRON-achtbaan heet officieel ‘TRON Lightcycle / Run’. Dit is een kleine afwijking van de naam “TRON Lightcycle Power Run”, dezelfde attractie die al sinds 16 juni 2016 in Shanghai Disneyland staat. TRON Lightcycle / Run is in Orlando officieel geopend op 4 april 2023.

Je vindt de achtbaan in Magic Kingdom, het meest populaire park in Walt Disney World en de wereld. TRON bevindt zich naast Space Mountain, achter Tomorrowland Speedway. Als je vanaf de voorkant naar Space Mountain kijkt, is TRON een kort pad naar links. Je hebt een geweldig uitzicht op TRON vanaf PeopleMover. Je kunt zelfs onder het bouwwerk door via de Walt Disney World Railroad.

Klaar voor een motorrit?

Wat vooraf goed is om te weten, is dat TRON een hoogtevereiste heeft van 48 inch / 122 cm. Dit maakt het de hoogste vereiste hoogte in Magic Kingdom (voorheen Space Mountain, 44 inch).

Wat je ook moet weten, is dat de voertuigen in “motor”-stijl zijn. Deze zitpositie lijkt een beetje op het Flight of Passage-ritvoertuig (maar dan op een achtbaan in plaats van een schermrit). Als je niet in de motorpositie kunt of wilt rijden, heb je geluk! Er is ook een standaard karretje in achtbaanstijl aan het einde van de trein. Dit is een traditionele, zittende optie met een beugel.

TRON gaat niet ondersteboven, waardoor Rock ‘n’ Roller Coaster de enige attractie in Walt Disney World is die ondersteboven gaat.

Als je de films TRON of TRON: Legacy niet gezien hebt, dat is dit geen issue. De meeste rijders zeggen dat het hun ervaring niet negatief heeft beïnvloed.

Terwijl Disney zegt dat de rit 4 minuten duurt, beschouwen de meeste mensen het als dichter bij 60-90 seconden, aangezien Disney een deel van de laad- en zelfs wachttijd in die telling lijkt op te nemen.

TRON-Lightcycle--Run-disney-world-orlando

Twee manieren om te rijden

Er zijn twee manieren om met TRON te rijden. De eerste is de gratis virtuele wachtrij, beschikbaar voor geselecteerde gasten. De tweede is de betaalde Individual Lightning Lane, beschikbaar voor alle gasten, maar nog steeds onderhevig aan capaciteitslimieten. Dit zijn de enige twee manieren om te rijden. Het is op dit moment niet mogelijk om gewoon te komen opdagen en in de rij te wachten voor deze rit. Het is vergelijkbaar met Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind, welke ik vorig jaar heb mogen rijden. De virtuele wachtrij bood mij gelukkig nog een plaats voor ‘s avonds in de rij.

Laten we de twee opties afzonderlijk onderbreken voordat we bespreken wat voor jou de beste manier is om te rijden.

Manier 1. Virtuele Wachtrij

Dit is de eenvoudigste manier voor aanmelding van het gebruik van de virtuele wachtrij voor TRON Lightcycle / Run, voordat we ingaan op alle zeer belangrijke details:

  1. Gebruik de My Disney Experience-app om te proberen aan te sluiten bij de gratis virtuele wachtrij
  2. Je krijgt een groepsnummer toegewezen als je in de virtuele wachtrij kunt komen
  3. Wacht tot je groep wordt opgeroepen via de app
  4. Ga naar de attractie tijdens het uur dat aan jouw groep is toegewezen

Hier zijn enkele belangrijke punten…

De virtuele wachtrij gaat twee keer open, om 07.00 uur en om 13.00 uur, om groepen gasten te selecteren. Om 07.00 uur kunnen alleen gasten met een parkreservering voor Magic Kingdom in de rij gaan staan. Om 13.00 uur kunnen alleen gasten in Magic Kingdom aansluiten in de virtuele wachtrij. Je kunt niet twee keer in de virtuele wachtrij staan. Als je om 07.00 uur instapt, kun je niet ook om 13.00 uur instappen.

De instaptijd om 07.00 uur duurt meestal maar een paar seconden. Daarna zie je een bericht dat de wachtrij vol is en dat je het om 13.00 uur opnieuw moet proberen. De instaptijd van 13.00 uur varieert. Halverwege april waren er dagen dat het na 14.00 uur open bleef . Dit betekende dat mensen vanuit andere parken konden parkeren (hoppen begint om 14.00 uur), Magic Kingdom konden gebruiken en in de virtuele wachtrij konden komen.

Het is de moeite waard om wat meer over de instaptijd van 13.00 uur te praten. Ja, op sommige dagen is het een uur of langer algemeen beschikbaar, en op die dagen hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken dat je de rit mist. Maar als de instaptijd om 13.00 uur maar een paar minuten duurt, is er een groot risico dat je de ride op de een of andere manier mist. Je kunt alle alarmen instellen die je wilt, geloof me maar dat er altijd mensen zijn die de AM/PM verknoeien. Of het volume staat uit. Of je bent op Big Thunder Mountain Railroad als het alarm afgaat. Of je hebt je telefoon aan je kind gegeven om een ​​paar minuten naar een winkeltje te kijken. Dingen gebeuren.

Als de instaptijd van 13.00 uur voor 14.00 uur op is, kunnen parkhoppende gasten die dag niet rijden. Je moet een reservering hebben voor Magic Kingdom om te kunnen rijden.

Er is geen garantie dat alle boardinggroepen worden gebeld. Dit is nogal voor de hand liggend, maar een korte discussie waard. Een attractie kan op elk moment storingen hebben, dus er is nooit een garantie dat iedereen die een instapgroep krijgt toegewezen, kan rijden. Dat gezegd hebbende, is de algemene indruk dat TRON er goed in is geslaagd bijna alle groepen te doorlopen die elke dag worden toegewezen.

Castleden zijn strenger met het tijdsevenster dan in het verleden. Historisch gezien kon het Cast Members niet schelen of mensen later kwamen dan hun toegewezen tijden voor virtuele wachtrijen. Met TRON zijn ze echter strenger. Het is belangrijk dat je je best doet om binnen dat uur terug te komen. Als je een onvermijdelijk conflict hebt, ga dan langs bij het Guest Experience-team (blauwe paraplu’s) en kijk of ze je kunnen helpen.

Manier 2. Individuele Lightning Lane

De TRON Individual Lightning Lane werkt zoals elke andere Individual Lightning Lane bij Walt Disney World; je betaalt voor een kaartje om de rit te mogen bezoeken tijdens een bepaald tijdsslot. De Lightning Lane is vanaf 07.00 uur te koop voor gasten die in Disney of geselecteerde partnerhotels verblijven, en in het park is het open voor alle andere gasten. Net als de virtuele wachtrij is deze afhankelijk van beschikbaarheid. In tegenstelling tot de virtuele wachtrij, mag u het slot van een uur selecteren waarin u bezoekt. In de eerste paar weken na opening kostte de Lightning Lane $20 + per persoon.

De Individual Lightning Lane is meestal gedurende ten minste een paar minuten na 07.00 uur algemeen beschikbaar. De beschikbaarheid voor het kopen van een Individuele Lightning Lane komt en gaat de hele dag door, maar het zal steeds slechts enkele seconden duren voordat het alweer uitverkocht is. Je moet snel handelen. Dus als je zeker wilt zijn van je rit, zeker bij de populaire als deze, dan koop je hem direct om 07.00 uur.

Ik kijk enorm uit om Disney World Orlando weer te boezeken en TRON Lightcycle / Run te rijden. Ik ben benieuwd naar de motor-ervaring. Heeft iemand deze attractie al gedaan? Deel je ervaring hier beneden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *