10 Disneyfilms die we in 2023 kunnen verwachten

10-nieuwe-disney-films-2023-jaar

Het beste deel van mijn jeugd was het kijken naar de nieuwste Disneyfilms terwijl ze in de bioscoop draaiden en deze magie hoeft niet te stoppen als volwassene zijnde (toch? ja!). Disney komt met een aantal nieuwe Disneyfilms in 2023 uit, van live-action bewerkingen van zijn iconische verhalen zoals The Little Mermaid (waar ik misschien stiekem toch wel het meest naar uitkijk) tot Marvel’s actievolle releases zoals The Marvels en Guardians of the Galaxy: Volume 3. Er is ook een release uit Disney’s geliefde animatiestudio Pixar. Dat belooft veel goeds!

Ik kijk uit naar alle aankomende Disneyfilms van 2023, dus hier alle informatie over de plots in volgorde van realease en waar mogelijk trailers.

1. Ant-Man en de Wasp: Quantumania

Releasedatum: 17 februari 2023

Na een jaar vertrging gaat het Marvel Cinematic Universe eindelijk fase 5 in met Ant-Man and the Wasp: Quantumania. De derde Ant-Man-film geeft fans een kijkje in het Quantum Realm terwijl Scott Lang en andere helden het verkennen.

2. Next Goal Wins

Releasedatum: 21 april 2023

Taika Waititi regisseert deze aankomende sportdrama over de Nederlands-Amerikaanse coach Thomas Rongen en zijn inspanningen om een van de “zwakste voetbalteams ter wereld” te helpen zich te kwalificeren voor de FIFA Wereldbeker 2014.

3. Guardians of the Galaxy Vol. 3

Releasedatum: 5 mei 2023

Onze favoriete ruimtebewakers beginnen samen aan een laatste missie in de derde Guardians of the Galaxy-film.

4. The Little Mermaid

Releasedatum: 26 mei 2023

De langverwachte live-actiefilm vindt eindelijk zijn weg naar de bioscopen met een sterrencast waaronder Halle Bailey, Lin-Manuel Miranda, Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Awkwafina en Daveed Diggs.

5. Elemental

Releasedatum: 16 juni 2023

Pixar’s nieuwste speelfilm speelt zich af in Element City, waar bewoners van vuur, water, land en lucht wonen. Wanneer een stoere, gevatte vuurvrouw genaamd Ember een sappige, go-with-the-flow man genaamd Wade ontmoet, vormen ze een onwaarschijnlijke band die elkaars overtuigingen en levenswijzen uitdaagt.

6. Indiana Jones and the Dial of Destiny

Releasedatum: 30 juni 2023

Harrison Fords vijfde en laatste Indiana Jones-film is een vervolg op Kingdom of the Crystal Skull uit 2008 en bevat nieuwe castleden, Phoebe Waller-Bridge en Antonio Banderas.

7. The Marvels

Releasedatum: 28 juli 2023

The Marvels brengt enkele van je favoriete helden van Captain Marvel, Ms. Marvel en WandaVision samen voor een geheel nieuw avontuur. Brie Larson speelt opnieuw haar rol als Carol Danvers en wordt vergezeld door Iman Vellani als Kamala Khan en Teyonah Parris als Monica Rambeau.

8. Haunted Mansion

Releasedatum: 11 augustus 2023

Winona Ryder, Jared Leto, Jamie Lee Curtis, Danny DeVito, Owen Wilson, Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Dan Levy en LaKeith Stanfield spelen de hoofdrol in de aanstaande reboot van Disney’s Haunted Mansion, die is geïnspireerd op de attractie met hetzelfde naam.

9. True Love

Releasedatum: 6 oktober 2023

Deze sciencefictionfilm is geregisseerd door Star Wars Rogue One’s Gareth Edwards en met in de hoofdrollen John David Washington, Gemma Chan, Allison Janney en Ken Watanabe.

10. Wish

Releasedatum: 23 november 2023

Wish van Disney Animation Studios komt net op tijd voor de feestmaand in de bioscoop. Oscarwinnaar Ariana DeBose schittert als de 17-jarige Asha, die haar emoties over haar onrustige gemeenschap de lucht in blaast. Ze wordt uiteindelijk beantwoord door een bal van grenzeloze energie genaamd Star, en ze werken samen om haar wens te laten uitkomen.

Wat heeft Disney veel leuks op de agenda van 2023 staan. Naast The Little Mermaid ben ik ook enorm benieuwd naar The Haunted Mansion, Wish, Indiana Jones en de Marvel releases. Naar welke film kijk jij het meest uit? Laat het me weten in de comments hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *