Disney Village in Disneyland krijgt een makeover

nieuwe-disney-village-makeover

Disney Village, het shop- en uitgaansgedeelte wat bij Disneyland Parijs hoort is altijd een gedeelte wat ik graag bezoek. Op maandag 21 maart liet Disneyland weten dat ze overgaan tot een meerjarige totale transformatie van Disney Village. Het programma begint met de bouw van Café Mickey door het Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, en wordt een Parijse bistro beheerd door de Bertrand-groep, Rosalie, die naar verwachting in 2023 zal openen. Winkels, restaurants, shows, games…lees hier meer over de komende veranderingen!

We houden van Disneyland Parijs vanwege de attracties en draaimolens of sensaties voor het hele gezin, de iconische personages die door het park dwalen, de shows en optochten. Maar ook vanwege het winkel- en eetgebied: Disney Village! En goed nieuws voor degenen die graag door het dorp wandelen en winkelen: voor de 30e verjaardag van het resort heeft Disneyland Paris een meerjarig transformatieprogramma van Disney Village aangekondigd! Een enorme bouwplaats die de 40.000 vierkante meter van het gebied beslaat, voor 5 tot 6 jaar. 

Een gloednieuwe Disney Village

Er komt een gloednieuw imago voor Disney Village, dat een tijdloze en familie-vriendelijke omgeving biedt die waarschijnlijk compleet zal zijn met nieuwe aantrekkelijke ervaringen in winkels, restaurants en entertainment. Overdag moeten winkels en restaurants voorbijgangers aantrekken; ‘s avonds zullen de duizenden lichtjes de plek veranderen in een levendige en betoverende locatie. Loop rond het meer, verfraaide paden en vele groene gebieden om het allemaal te ervaren.

“Ons plan om Disney Village te transformeren is weer een ander voorbeeld van hoe we Disneyland Parijs blijven heruitvinden op resortniveau, met name met ons grote uitbreidingsplan in uitvoering in Walt Disney Studios Park”, aldus Natacha Rafalski, directrice van Disneyland Parijs. “We zijn erg verheugd om nieuwe iconische en tijdloze concepten uit te voeren die een nieuwe generatie gasten zullen aanspreken, of ze nu vanuit onze nabijgelegen resorthotels of uit de omgeving komen. We kunnen niet wachten tot onze gasten verrast en blij zijn met wat we in petto hebben.”

Licht, muziek en kunst in Disney Village

Op 2 december 2022 leverde Greg Ashton – hoofdarchitect – meer en legde uit dat hij geïnspireerd was door de Parijse levensstijl: “Ons team kreeg de kans om naar de ontwikkeling als geheel te kijken en kon verschillende doordachte, strategische wijzigingen aanbrengen in de bestaande infrastructuur die de gastervaring aanzienlijk en positief zal beïnvloeden”. Hij voegde eraan toe: “Onze uitdaging is hoe we dat kunnen integreren in de context van Disneyland Parijs en hoe we het het hele jaar door kunnen laten werken”.

En vervolgde: “Onze aanpak in Disney Village is meer een viering van de verhalen en ervaringen die onze gasten koesteren”. Alvorens af te sluiten, zal dit nieuwe Disney Village voorzien zijn van “licht, muziek en een reeks unieke kunstwerken die onze personages en verhalen in eigentijdse stijlen vertegenwoordigen”.

Dag Café Mickey, hallo Rosalie!

Het bekende Café Mickey, wat vlak naast het Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel ligt, zal volledig worden omgevormd tot een typisch Parijse brasserie beheerd door groupe Bertrand. Deze nieuwe eigentijdse brasserie, Rosalie genaamd, zal traditionele gerechten serveren die regionale diversiteit en seizoensproducten combineren, evenals het beste van de Franse art de vivre in een moderne en elegante locatie.

Vaarwel, Planet Hollywood

Ook Planet Hollywood met de heerlijke Amerikaans lekkernijen zal op 7 januari 2023 de deuren sluiten en plaats maken voor een geheel nieuw restaurant. Het project moet tegen het einde van het jaar van start gaan, voor een geweldige opening in 2023. Er zal een zittende service beschikbaar zijn, aangevuld met een meeneem-service, met een assortiment viennoiseries en producten van de Franse bakkerij. Er wordt ook een terras verwacht, met uitzicht op het Disney-meer. Met andere woorden, de beste gelegenheid om het dorp en zijn winkels te herontdekken en een geweldige tijd te hebben met uw familie of vrienden!

Wat komt hierna?

Voor de volgende stap stapte Jean-Marc Mounet – senior projectmanager – in en zei dat het de gevel van de Disney Fashion Junior-winkel zal betreffen: “Dit wordt de eerste van vele nieuwe winkels in de hele straat. Het zal het ook dienen als een ‘eerste deel’ om Imagineering te helpen het ontwerp en het hele bouwproces voor de toekomstige delen aan te passen”, legde hij uit. 

Met andere woorden, het vernieuwde Disney Village wordt de beste gelegenheid om de winkels te herontdekken en te genieten van een geweldig moment met familie of vrienden!

Ik ben enorm benieuwd naar deze veranderingen in Disney Village. Ik vind het leuk dat er extra aandacht komt voor de Franse lekkernijen, Frankrijk is tenslotte een land wat bekend staat om hun heerlijke keuken. Disney Village was nu toch wel wat Amerikaans ingericht met restaurants als Planet Hollywood, Annette’s Diner of Billy Bob’s Country Western Saloon. Het is leuk dat er nu meer variatie komt waarbij Frankrijk zelf ook wordt vertegenwoordigd. Kom maar door met die baguette, macarons en eclairs.

Ben jij blij met het vernieuwde Café Mickey en Planet Hollywood, of ga je deze twee eetgelegenheden missen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *