Dit wist je nog niet over Disney’s Once Upon A Studio

Disney-Once-Upon-A-Studio-short

Elke Disney-fan heeft het erover en heeft hem ook vast al bewonderd op Disney Plus: de Disney short Once Upon A Studio. In deze short viert Walt Disney Animation Studios 100 jaar animatie op een hele bijzondere manier. Met 543 Disney-personages uit meer dan 85 speelfilms en korte films verwelkomt Once Upon a Studio helden en schurken, prinsen en prinsessen, sidekicks en tovenaars – in gloednieuwe handgetekende en CG-animaties – om 10 decennia aan verhalen vertellen te vieren. artistieke en technologische prestaties. De short werd gemaakt door Dan Abraham (schrijver / regisseur), Trent Correy (schrijver / regisseur), Yvett Merino (producent) en Brad Simonsen (producent). In dit artikel deel ik een aantal funfacts die je waarschijnlijk nog niet kent over deze schitterende korte animatie!

De animatie is gloednieuw

De animatie die in Once Upon A Studio wordt gebruikt, is honderd procent nieuw. Als je in een scène de Dalmatiërs voor de televisie ziet zitten, is het de nieuwe animatie die zo is gemaakt dat het lijkt alsof het rechtstreeks uit 101 Dalmatians komt. De filmmakers hebben hiervoor veel moeite moeten doen om de gelijkenissen met de originele films zo goed mogelijk te krijgen. Ook de muziek is gloednieuw. Het is een geheel nieuwe opgenomen soundtrack van David Metzger die hiervoor uiteraard ook moest teruggrijpen naar de originele films en personages.

De makers gingen niet voor een Roger Rabbit-stijl, waarbij de handgetekende karakters dimensionaal worden belicht en vormgegeven. Ze wilden de animaties op animaties laten lijken. Er zijn bepaalde personages die zijn gemaakt tijdens Disney’s Xerox-periode, zoals in The Jungle Book of 101 Dalmatians, en ze hebben ervoor gezorgd dat ze een Xerox-stijllijn hebben gemaakt voor die personages, zodat ze er absoluut authentiek uitzagen.

Anderen, zoals Goofy en Donald Duck, zijn door de jaren heen in tientallen verschillende vormen verschenen. Dat betekende dat het team moest beslissen welke versie definitief voor het project zou worden gebruikt. Voor Walts beroemdste ster kozen ze voor Mickey’s Birthday Party, een korte kleurenfilm uit 1942.

Meer dan 40 originele stemtalenten keerden terug

Meer dan veertig originele stemtalenten keerden terug om Once Upon A Studio op te nemen voor hun personages. Dit omvatte onder meer Kristen Bell, Idina Menzel en Josh Gad. De filmmakers geven toe dat ze er zin in hadden om de kleine zeemeermin, Jodi Benson, en Belle zelf, Paige O’Hara, te ontmoeten. Sommige mensen zijn natuurlijk helaas inmiddels overleden, dus ze hebben de best mogelijke geluidseffecten gekregen, om de personages precies zo te laten klinken als toen. 

Er is geen AI gebruikt bij het maken van Once Upon A Studio, en dat daar zelfs nooit over is nagedacht. Er waren enkele personages waarbij de stemmen werden gebruikt van de originele film. Ze wilden bijvoorbeeld Bobby Driscoll als Peter Pan, dus werd het originele materiaal gebruikt en bewerkt. Hetzelfde werd gedaan voor Japie Krekel omdat de filmmakers voor Japie Krekel geen genoegen wilden nemen met iemand anders dan Cliff Edwards. Hierbij moesten de makers de muziek digitaal van zijn originele opname verwijderen. 

Het stukje audio dat voor Robin Williams werd gebruikt als de Genie, was afkomstig van een van de vele ongebruikte outtakes van de acteur die hij jaren geleden opnam voor Aladdin. Maker Dan Abraham doorzocht 16 uur aan gearchiveerde opnames om de perfecte soundbite te kiezen. “We kregen al heel vroeg de goedkeuring van het landgoed van Robin Williams”, zegt hij. “We vertelden ze wat we wilden doen en ze zeiden: ‘Ja, dit is geweldig.’ Het gebruik van de originele dialoog van hem was erg belangrijk voor ons.”

Jennifer Lee huilde toen ze de toon hoorde

Dan Abraham en Trent Correy zullen vergeten hoe Jennifer Lee, de Chief creative officer van Walt Disney Animation Studios reageerde op hun pitch presentatie van Once Upon A Studio. De pitch werd gedaan op Zoom en nadat ze het hadden uitgelegd, verliet ze het frame omdat ze zo emotioneel was dat ze niet eens kon praten. 

Er zijn personages uitgesneden

De makers wisten dat ze wat dingen zouden moeten weglaten, zoals dat bij alle films gebeurt. En hoewel ze niet zullen onthullen welke personages zijn uitgesneden in de hoop dat ze er in de toekomst iets anders mee gaan doen, geven ze toe dat er enkele momenten en een aantal personages zijn die de short niet hebben gered. Dat gezegd hebbende, zijn ze er op een moment in de short in geslaagd om alle personages in de korte film te vertegenwoordigen, al dan niet op de achtergrond.

Er zit een cameo in de short

Once Upon A Studio omvat ook een cameo van een van de live-action-mascottes van de studio, Burny Mattinson, de animator (en regisseur van “Mickey’s Christmas Carol”) die eerder dit jaar overleed, waarmee een einde kwam aan een 70-jarige carrière bij Disney. De makers omschreven Burny als een link met de Disney-erfenis, omdat hij aan zoveel van deze iconische films heeft gewerkt. Hij werkte samen met de animators en de ontwerpers die deze dingen daadwerkelijk creëerden, en hij overtrof ze vervolgens.

De short vertegenwoordigt het doorgeven van de fakkel

Aan het begin van Once Upon A Studio zien we Burny Mattinson met een jonge stagiair het gebouw uitlopen. De filmmakers onthullen dat het doel van die opname is om te laten zien dat er bij Disney een traditie bestaat om de fakkel van generatie op generatie door te geven. Ze staan ​​al 100 jaar op de schouders van grootheid. Dus dat schot was bedoeld om Burny de fakkel door te geven aan de volgende generatie, de legendes uit het verleden te vieren en naar de toekomst te kijken.

Hoe groot je liefde voor Disney ook is, je wilt Once Upon a Studio niet missen. Hij is te zien op Disney Plus. Wat vond jij van Once Upon A Studio? Laat het weten in de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *