Een sneak peek van Fantasy Springs in Tokyo DisneySea

Fantasy-Springs-in-Tokyo-Disney-Sea

Als het even meezit, ga ik volgend jaar voor het eerst naar Japan. Natuurlijk zou ik dan ook graag Tokyo Disney Resort willen bezoeken, bestaande uit de parken Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea. Nu las ik dat er een fantastisch nieuw themagebied op de planning staat voor in het voorhaar van 2024, namelijk Fantasy Springs! En nu het eind van het jaar 2023 al in het verschiet ligt, voelt dit magische debuut verleidelijk dichtbij. In dit arikel bekijken we vast de schitterende concept art voor een impressie en vertel ik meer over de attracties en eetgelegenheden die er zullen komen in dit achtste havengebied van het park.

Hoe komt Fantasy Springs eruit te zien?

De pandemie heeft de opening van verschillende grote themaparken en attracties in heel Japan uitgesteld, dus het is niet verrassend dat Tokyo DisneySea ook de verwachte tijdlijn voor de aanstaande uitbreiding heeft herzien.  Oorspronkelijk zou de opening in 2023 plaatsvinden, maar de achtste haven van het themapark – Fantasy Springs – zal nu naar verwachting in het voorjaar van 2024 worden geopend. Er is een duizelingwekkend budget van 320 miljard yen (ruim 2 miljard euro) beschikbaar voor de nieuwe, op Noord-Europa geïnspireerde sectie, die  drie gebieden zal omvatten: Frozen Kingdom, Rapunzel’s Forest en Peter Pan’s Neverland. Daarnaast zal een nieuw Disney-hotel beschikken over 419 deluxe kamers en 56 luxe kamers met schilderijen van verschillende Disney-prinsessen.

Rapunzel’s Forest

Rapunzel’s Forest, gebaseerd op de film ‘Tangled’, krijgt een vijf minuten durende waterrit genaamd Rapunzel’s Lantern Festival. Je zit tijdens deze rit op een boot en ervaart de iconische scène uit ‘Tangled’, waar Rapunzel en Flynn Rider naar het drijvende lantaarnfestival kijken en verliefd worden. Dit gebied zal ook een eetcafé hebben genaamd The Snuggly Duckling, naar het voorbeeld van de pub uit de film.

Frozen Kingdom

Vanzelfsprekend is Frozen Kingdom geïnspireerd door de ‘Frozen’-franchise. Het hoogtepunt hier is ook een waterrit, waarbij je samen met de zusjes Anna en Elsa op ontdekkingsreis gaat. Tijdens deze boottocht van 6,5 minuten zullen enkele van de populairste liedjes uit de film te horen zijn. Er komt ook een restaurant genaamd Royal Banquet of Arendelle, dat zich zal bevinden in het Arendelle kasteel dat momenteel in Fantasy Springs wordt gebouwd. Bovendien zal het gebied een kleine snackbar hebben genaamd Oaken’s OK Foods, genoemd naar de eigenaar van de handelspost en sauna uit de originele film.

Peter Pan’s Never Land

Tenslotte is er Peter Pan’s Never Land, een gebied waar je Peter Pan, Wendy, de Lost Kids en de gemene piraten tegenkomt. Dit gedeelte bevat twee nieuwe attracties, een restaurant en een piratenschipattractie waar je op kunt stappen en deze kunt verkennen. In de eerste rit, genaamd Peter Pan’s Never Land Adventure, ga je samen met de Lost Kids, Peter Pan en Tinker Bell op avontuur door Never Land om John te redden van Kapitein Haak en zijn piraten. Dit zes minuten durende avontuur is ontworpen om te worden ervaren met een 3D-bril. De tweede rit heet Fairy Tinker Bell’s Busy Buggies. Tijdens deze twee minuten durende ervaring kun je Tinker Bell vergezellen terwijl ze verschillende pakjes bezorgt bij de feeën van Pixie Hollow.

De betoverde bronnen van Fantasy Springs

Als de drie belangrijkste verhalen van het land worden belicht, krijgen ook anderen de kans om deel te nemen aan dit ware feest. Drie klassieke Disney-prinsesverhalen zijn vertegenwoordigd op andere fonteinen in de staat.

  • Links zijn prinses Aurora en prins Filip, gemarkeerd door de reliëfs rond de rivier, in volle wals. Hun favoriete muziek horen we nauwelijks…
  • In het midden (in het blauw op het diagram) is het Assepoester die ons eert met haar aanwezigheid. Achter haar vormt de waterval treden, en op een daarvan staat haar glazen schoen, die ze zojuist is kwijtgeraakt.
  • Aan de rechterkant is de cartoon Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen weergegeven, dankzij de figuur van de Magische Spiegel, verborgen in een grot achter een waterval.

De watervallen zijn ‘s nachts prachtig verlicht en we twijfelen niet aan het magische effect wat dit met zich mee zal brengen.

De concept art ziet er schitterend en veelbelovend uit. Ik vind het leuk dat Disney een mix heeft gemaakt van de nieuwere films Frozen en Rapunzel maar ook de klassieker Peter Pan en andere klassieke prinsessen in de watervalbronnen. Ik kijk er enorm naar uit dat dit gebied geopend wordt en als het mee zit zal ik hem volgend jaar in het echt zien, evenals het nieuwe hotel.

Vind jij dit nieuwe themagebied Fantasy Springs passen bij het Tokyo DisneySea park? Laat het weten in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *