Het  Star Wars: Galactic Starcruiser hotel; zou jij hem bezoeken?

star-wars-hotel-disney-world-amerika-

Star Wars, ik hou ervan. Pas afgelopen jaar heb ik de filmreeks helemaal gezien (ik weet het, dat is eigenlijk not done voor een Disney liefhebber maar hey, beter laat dan nooit). Voor wie van Star Wars houdt is een bezoek aan het hotel Star Wars: Galactic Starcruiser waarschijnlijk een droom. In Walt Disney World Resort in Orlando is er namelijk een compleet gethematiseerd hotel gebouwd die op en top Star Wars ademt: van de kamers tot de restaurants, van de characters tot het aansluitende activiteitenprogramma. In dit (spoilervrije) artikel vertel ik je alles over dit Star Wars hotel in Amerika, wat je ervan kan verwachten en hoe diep je in de portemonnee moet tasten om hem te mogen ervaren.

Een interactief Star Wars avontuur

Star Wars: Galactic Starcruiser is een zeer gehypt nieuw hotel met een vaste verblijfsduur van 2 nachten Walt Disney World. Het themaresort achter Galaxy’s Edge in Hollywood Studios is sinds maart 2022 open. Het concept zal niet voor iedereen zijn, zelfs niet voor de meeste bezoekers van Walt Disney World. Je moet zelf de drempelwaarde bepalen of dit voor jou een bezoek waard is.

Star Wars: Galactic Starcruiser heeft een meeslepend ‘kies-je-eigen-avontuur’-stijl verhaal, evenals mogelijkheden voor bijna eindeloze showelementen. Het is een ongekende onderneming op het gebied van gastvrijheid en entertainment, waarbij alles wat met Star Wars te maken heeft centraal staat.

Het hotel is anders dan alles wat Walt Disney World ooit heeft gedaan, een samensmelting van een heleboel verschillende entertainment opties. Het is niet echt vergelijkbaar met een bezoek aan een pretpark of een traditioneel hotelverblijf. Zie het in plaats daarvan meer als een cruise op het land – zoals de naam al doet vermoeden – met (voor het grootste deel) all-inclusive eten en drinken en vergelijkbare programmering. Zelfs de kamers lijken meer op cruisekamers, zoals je kunt zien in bovenstaande foto.

In tegenstelling tot Disney Cruise Line plaatst het Star Wars: Galactic Starcruiser Resort gasten in het middelpunt van een interactief avontuur dat ze zelf bepalen. Zie dit als een hybride tussen een live action role-playing game en de all-inclusive resort entertainment ervaring. Disney heeft soortgelijke concepten al eerder getest, maar dit is overweldigend in termen van niveau van onderdompeling. Het is ook anders dan een traditioneel hotel. Veel van de voorzieningen en functies die je van een normaal Disney Resort mag verwachten, zijn niet aanwezig in Star Wars: Galactic Starcruiser.

Als je dit hotel vergelijkt met een Deluxe Resort, blijkt dat het niet veel van dezelfde vakjes aanvinkt. Als je een luxe ervaring wilt met een zwembad, spa, goed ingerichte kamers en meer, zal je teleurgesteld zijn. Star Wars: Galactic Starcruiser heeft niets van dat alles. Het heeft zelfs geen ramen in de kamers – het heeft gesimuleerde portalen naar de ruimte. Hoewel het zich op het land bevindt, doet het alsof het een ruimteschip is, wat betekent dat het niets heeft dat je niet op een ruimteschip zou kunnen vinden.

Niets van dit alles wil zeggen dat er iets aan Star Wars: Galactic Starcruiser ontbreekt – het is gewoon niet wat je zou verwachten van een typisch Walt Disney World Resort hotel voor deze prijs. De focus ligt hier veel meer op de meeslepende ervaring, het rollenspel en de thema-omgeving. Het volstaat te zeggen, verwar “duur” niet met “luxe”, want dit is iets heel anders. 

Dat gezegd hebbende, laten we in een aantal details duiken, want er is heel veel te weten over Star Wars: Galactic Starcruiser Resort!

Wat kan je verwachten van de ervaring?

Voorafgaand aan het vertrek worden gasten die zich voorbereiden op hun reis aan boord van de Halcyon aangemoedigd om Star Wars: Galactic Starcruiser kostuums te kopen die exclusief op shopDisney.com worden verkocht. Opties variëren van $70 tot $150 voor volwassenen en $60 tot $100 voor kinderen. Elk heeft schijnbaar een ander doel, dus ik denk dat je meerdere kledingwissels moet “kopen” om intergalactische stijlfouten te voorkomen. 

De merchandise van ShopDisney is uitsluitend te koop voor gasten met een in aanmerking komende Star Wars: Galactic Starcruiser reservering. Je komt dan in aanmerking om deze outfits te kopen op shopDisney.com tot 60 dagen vóór de incheckdatum van hun Galactic Starcruiser-reservering en tot 30 dagen na hun uitcheckdatum. Om de transactie te voltooien, moet het e-mailadres waarmee u zich aanmeldt bij shopDisney ook gekoppeld zijn aan uw Star Wars: Galactic Starcruiser reservering.

Daarna en na alle andere voorbereidingen voor vertrek, begint het avontuur wanneer gasten aankomen bij de Star Wars: Galactic Starcruiser Terminal in Walt Disney World en inchecken voor hun ervaring van twee nachten. Gasten gaan vervolgens een Launch Pod binnen voor transport naar de ruimte. Door de ramen zien ze zichzelf Florida achter zich laten, in hyperspace springen en dichter bij de Halcyon komen, de starcruiser die ze de komende twee nachten hun thuis zullen noemen.

Tijdens de meeslepende ervaring aan boord van de Halcyon worden gasten uitgenodigd om dieper in hun persoonlijke avonturen te duiken door deel te nemen aan activiteiten aan boord, interactie te hebben met personages, bemanning, andere passagiers die ze ontmoeten en deel uit te maken van de actie.

Sommige van deze activiteiten omvatten het hanteren van een lighsaber, het bezoeken van de starcruiser’s Bridge om meer te weten te komen over scheepssystemen en hoe deze te bedienen, en het bedienen van de navigatie- en verdedigingssystemen van de starcruiser – vaardigheden die van pas komen tijdens een reis door een avontuurlijk gebied.

Gasten kunnen de Halcyon verkennen en verborgen ruimtes ontdekken zoals de Engineering Room, die perfect is voor het blootleggen van geheimen of het houden van geheime vergaderingen. Een andere interessante plek is de Sublight Lounge, waar gasten van alle leeftijden kunnen genieten spelletjes in een stijlvolle omgeving.

De buitenkant van het hotel en de omgeving is ongelooflijk indrukwekkend en industrieel. Wanneer je het hotel binnenkomt, zie je alleen de terminal en Launch Pod, niet de Halcyon zelf. Alle voorstellingen van de Halcyon vanuit het hotel worden gesimuleerd. 

Bovendien zijn er maar heel weinig kamers in het Star Wars: Galactic Starcruiser Resort – slechts 100 kamers in totaal. Dat zou moeten zorgen voor een intieme (en veelgevraagde) ervaring in vergelijking met andere resorts in Walt Disney World, waarvan er vele meer dan 1.000 kamers hebben.

Het Star Wars: Galactic Starcruiser Resort bevindt zich achter Disney’s Hollywood Studios in de buurt van de parkeerplaats voor Cast Members en de showgebouwen voor Star Wars: Galaxy’s Edge. Elk raam in de Halcyon, inclusief die in elke kamer, heeft echter uitzicht op de ruimte, met steeds veranderende vergezichten terwijl het schip van de ene plaats naar de andere vaart.

Star Wars: Galactic Starcruiser Resort is niet toegankelijk voor het grote publiek. Dit is anders dan elk ander hotel in Walt Disney World.

Wat zit er precies in je verblijf?

  • Verblijf van 2 nachten in een hut of suite
  • Doorlopend, meeslepend en interactief entertainment, waarbij jouw keuzes je beleving bepalen
  • Eten en drinken op de starcruiser (exclusief alcoholische en speciale dranken) en een quickservice maaltijd bij Docking Bay 7 Food and Cargo of andere geselecteerde locaties in Disney’s Hollywood Studios
  • Toegang tot Disney’s Hollywood Studios voor je planetaire excursie naar Star Wars: Galaxy’s Edge
  • Parkeerservice
  • Exclusieve Star Wars: Galactic Starcruiser MagicBand

Het duurste resort van Disney

Het ziet er allemaal natuurlijk fantastisch uit en de ervaring klinkt als een must om mee te maken voor de fan, maar er is ook een keerzijde van de medaille. Dit duurste resort van Disney heeft het namelijk moeilijk. Star Wars: Galactic Starcruiser was een van de meest langverwachte projecten van The Walt Disney Company in de afgelopen jaren, maar ondanks het aanvankelijke succes is de vraag afgenomen. Er zijn een miljoen redenen te bedenken waarom. Toen het glanzend en nieuw was, had het geen moeite om kamers te vullen. Bob Chapek noemde het een “fenomenaal succes”. Nu heeft het miljoenenhotel moeite om kamers te vullen.

Star Wars: Galactic Starcruiser is namelijk duur. Voor ongeveer $6000 voor slechts twee nachten voor een gezin van vier, is het ver buiten de prijsklasse voor de gemiddelde gast. Het is zeker onbereikbaar voor de passieve fan of iemand die geen interesse heeft in Star Wars. Dit roept de vraag op of voor wie dit hotel bedoeld is zodra de die-hards hem reeds hebben bezocht?

Het voor de hand liggende antwoord is de rijken. Dit is allemaal goed en wel, maar een nieuwe ervaring als deze zal waarschijnlijk geen terugkerende bezoekers opleveren, en er is maar een klein aantal mensen dat $6000 kan neertellen voor een verblijf van twee nachten. Maar nu denk je misschien: “$6000? Dat is ongeveer gemiddeld voor een Disneyreis.” Dat klopt, het is redelijk gemiddeld voor een Walt Disney World vakantie…voor een week. Tijdens die week heb je de vrijheid om te komen en gaan wanneer je wilt, je schema te bepalen en je eigen activiteiten te plannen. Dit geldt niet voor Galactic Starcruiser.

Een 3-daags programma

Een Starcruiser reis duurt twee nachten en het programma staat vast. Het is zowel een plus- als een minpunt van het resort dat alles vanaf het moment dat je aankomt in een script staat en gepland is. De meeste mensen vinden dat hun normale leven voldoende gepland is. Ze willen zich op vakantie niet aan een schema houden.

Of het concept geschikt is voor een aanhoudend succes is de vraag. Mensen stroomden naar het resort toen het nieuw was. Nieuwigheid is altijd een groot voordeel. Het is een ander verhaal nu het resort al een tijdje open is. Degenen die niet konden wachten om te gaan, hebben dat al gedaan. Degenen die dat niet hebben, kunnen het niet of hebben er geen interesse in. Als Disney wil dat dit resort een succes wordt, zullen ze belangrijke veranderingen moeten aanbrengen, ofwel door de prijs te verlagen of een reden te vinden voor gasten om terug te keren in plaats van het te beschouwen als iets dat leuk is om te doen voor een keer.

Ik zou wel willen, maar…

Zelf ben ik stiekem toch wel enorm benieuwd naar dit hotel. De Star Wars: Galactic Starcruiser ziet er gelikt uit; er is volgens mij geen enkel detail uit het oog verloren om de Star Wars vibe helemaal over te brengen bij de bezoeker. Toch is het prijskaartje (laten we zeggen gemiddeld $3000 per persoon) voor mij het grootste obstakel en ik denk voor velen. Ik ben benieuwd of Disney bereid is om het prijskaartje te laten zakken, zodat degenen die geen die-hard fan zijn maar het ook ‘leuk lijkt om eens te ervaren’, het een reservering waard vindt En zodat de echte liefhebber een terugkeer naar dit spectaculaire resort als optie hebben.

Voor meer informatie en voor boekingen kan je natuurlijk op de Star Wars: Galactic Starcruiser website terecht.

Nou ben ik heel benieuwd wat jij er allemaal van vindt! Spreekt de Star Wars: Galactic Starcruiser je aan? Zou jij hem willen bezoeken of heb je hem al eens bezocht? Wat voor prijskaartje ben jij bereid er maximaal voor te betalen? Deel je ideeën en ervaringen hieronder in de reacties.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *