Hoe eng is de Tower of Terror nou écht?

hoe-eng-is-tower-of-terror-echt

Het is een van mijn favoriete attracties: de The Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Parijs (Walt Disney Studios Park) en Hollywood Studios in Orlando. Veel gasten vinden dit een intimiterende attractie en durven er niet in, maar eigenlijk is dat zonde, want het is wat mij betreft een van de meest sensationele attracties die er bestaat, met een schitterende vormgeving en een verhaal wat tot leven komt. Hoe eng is de Tower Of Terror nou écht? In dit artikel vertel ik meer over deze sensationele attractie!

Is de The Twilight Zone Tower of Terror echt zo eng?

Tower of Terror is zeker een van de engere attracties in de Disney parken in termen van griezeligheid en sensatie. Het thema draait om paranormale activiteiten in een oud Hollywood hotel en de hoge sensatiefactor komt van plotselinge grote vallen in de lift. De griezeligheid van de Tower of Terror zou voor de meeste mensen geen probleem moeten zijn, want het is echt niet erger dan wat je zou vinden op Haunted Mansion. Het potentieel overweldigende aspect van de rit zijn de willekeurige vallen.

De vallen gebeuren plotseling en in het donker. Houd er echter rekening mee dat een ‘enge’ Disney attractie meestal niet zo eng is, gezien het uitgangspunt van Disney is om bijna alle attracties toegankelijk te maken voor gezinnen met kinderen. Dus hoewel Tower of Terror absoluut eng is volgens Disney normen, is het over het algemeen helemaal niet zo eng.

Het thema van Tower of Terror is wat mij betreft fenomenaal neergezet. Het is meeslepend, gedetailleerd en interessant. Het begint al bij de entree, waar je de ouderwetse jazz muziek hoort die helemaal past bij de hotel sfeer in de jaren ’40. Er gebeurt veel, van de architectuur tot de spinnenwebben op rekwisieten. Het geeft mij het gevoel van een heel oud hotel met een verhaal dat stiekem nog volop in leven staat, met al zijn paranormale activiteiten en geschiedenis die eraan kleven.

Over de drops

De plotselinge vallen is wat de meeste mensen zorgen baart. In plaats van één grote drop heeft Tower of Terror eigenlijk meerdere drops. De lift waar je in zit zal snel stijgen en dalen. De volgorde en de hoogte van de vallen varieert en je hebt geen idee of de lift je nog een keer omhoog zal hijsen voordat je veilig tot aan de grond staat. Al met al zouden de drops geen probleem moeten zijn voor de overgrote meerderheid van (oudere) kinderen en volwassenen. Ik denk dat de meesten zullen merken dat deze rit eigenlijk heel erg leuk is als ze eenmaal over de intimidatiefactor van de toren heen zijn. De drops geven een kriebel in je buik, vergelijkbaar met een rit in een schommelschip.

Tower of Terror heeft een maximale snelheid van 63 km per uur. Dit wordt bereikt tijdens de langste afdaling van de rit. Als je op zoek bent naar een hogere snelheid, dan is bijvoorbeeld de Avengers Assemble: Flight Force (de vervanger van Rock ‘n’ Roller Coaster in Parijs) een betere optie. Ook heeft de toren meerdere drops. Deze drops hebben een willekeurige volgorde. De maximale val is 13 verdiepingen en komt minstens één keer voor tijdens de ritervaring. Dus wat er ook gebeurt, je kunt altijd verwachten dat je op zijn minst één grote val van 40 meter meemaakt.

Het favoriete onderdeel van de meeste gasten van Tower of Terror is het moment dat je de top bereikt. Je bent ongeveer 50 meter boven de grond. Vanaf hier heb je een prachtig zicht op de parken vanaf hoog in de toren.

Over de lift

Het berijdbare voertuig van Tower of Terror is een automatisch geleid voertuig dat de lift moet voorstellen. Het voertuig is indrukwekkend en speciaal ontworpen voor de attractie. Het zit heel comfortabel, met je armen gewoon vrij. Een van de coolste funfacts van de rit is dat het voertuig eigenlijk naar beneden wordt getrokken in plaats van gewoon vrij te vallen. Dit wordt gedaan om het kenmerkende ‘gewichtloze’ gevoel te creëren. Een echte vrije val zou niet hetzelfde gevoel geven als gasten die lichtjes van hun stoel worden geblazen. Disney Imagineers werkte samen met de Otis Elevator Company en het energiebeheerbedrijf Eaton-Kenway om de ritinfrastructuur te bouwen.

Ben je klaar om in te checken?

Als je zover bent gekomen, heb je waarschijnlijk een redelijk goed idee van wat je kunt verwachten. Tower of Terror is iets intenser dan wat je tijdens de meeste Disney attracties zult ervaren, maar het is buitengewoon leuk. Sensatiezoekers zullen er dol op zijn, maar zelfs meer voorzichtige rijders zouden het draaglijk moeten vinden. De vallen zijn kort genoeg om de schokfactor te beperken. Deze attractie heeft slechts een hoogtevereiste van 1,02m, dus veel kleintjes zullen kunnen rijden, al wordt het over het algemeen afgeraden voor kinderen onder 5 jaar.

Laat je niet afschrikken door deze toren! Je wilt een van Disney’s meest klassieke, sensationele attracties niet missen. Deze is over het algemeen geliefd bij Disney-fanaten en met een goede reden. Het ontwerp, het thema en de spanning hebben door de jaren heen uitstekend standgehouden. Deze commercial uit 2005 geeft heel mooi dezelfde look-en-feel weer als wat je van de attractie kan verwachten:

Ga je gang, waag de sprong en check jezelf in bij het Hollywood Tower Hotel. En laat me zeker weten hoe je genoten hebt van je verblijf in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *