Hoe ziet de viering van Disney’s 100-jarig jubileum eruit?

disney-viering-100-jarig-bestaan

De Disney verjaardagen slaan ons om de oren; eerst was er al het 50th Anniversary Celebration van Walt Disney World Resort en het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs, The Walt Disney Company heeft in 2023 opnieuw een grote verjaardag te vieren. Disney viert namelijk het 100-jarig bestaan van The Walt Disney Company en besluit daarmee het grootste evenement tot nu toe in de geschiedenis van Disney te organiseren: Disney 100 Years of Wonder. Het hart van het feest vindt plaats in Disneyland Resort in Anaheim, en daar begint het op 27 januari 2023. Het feest zal zich uiteindelijk uitbreiden naar Walt Disney World Resort en andere internationale Disney-parken als onderdeel van dit wereldwijde feest. Wat kun je verwachten voor de viering van het 100-jarig bestaan van Disney? Laten we alles te ontdekken wat tot nu toe bekend is, maar blijf terugkomen voor updates – Disney heeft nog meer magische momenten in petto!

Wat te verwachten tijdens de Disney 100 Years of Wonder Celebration

De viering van het 100-jarig jubileum van Disney is een wereldwijd evenement, maar Disneyland Resort in Anaheim zal vooral centraal staan. Disneyland viert dit met een speciaal decor, speciale character-outfits, eten, drinken en merchandise. Het leukste nieuws is misschien wel dat de viering nieuwe avondentertainment met zich meebrengt, waaronder een nieuwe vuurwerkshow en een nieuwe versie van World of Color. De Magic Happens-parade keert terug in de lente en er wordt ook een nieuwe ride geopend.

Bij Disney World krijgt EPCOT een nieuwe vuurwerkshow. Bij Magic Kingdom keert een verbeterde versie van de fan-favoriet Happily Ever After terug. Disney World viert nog steeds zijn 50-jarig jubileum tot 31 maart 2023, maar hopelijk volgen er binnenkort meer updates over de Disney 100 Years of Wonder-viering in het Walt Disney World Resort.

In Hong Kong onthult Disneyland een nieuw standbeeld van Walt Disney en Mickey Mouse, welke je in de afbeelding hierboven al ziet staan. Ik vind hem schitterend!

Op D23 zei voormalig Disney-CEO Bob Chapek: “Tien decennia van creativiteit, innovatie en vastberadenheid hebben The Walt Disney Company gecreëerd die je vandaag kent – de meest duurzame en geliefde naam in entertainment. Het is een geweldige verantwoordelijkheid om Disney te leiden nu we beginnen aan onze tweede eeuw van het vertellen van verhalen en het creëren van magie die nog 100 jaar zal voortduren.”

Het is nog wachten op alle spannende details, maar er is een startdatum! Het jaarlijkse Disney 100-jubileumfeest begint op 27 januari 2023 in Disneyland Resort. De nieuwe Mickey and Minnie’s Runaway Railway-rit gaat ook open op 27 januari 2023, voorafgaand aan de rest van de gerenoveerde Toontown (die heropent 8 maart 2023). De Magic Happens-parade keert terug naar Disneyland op 24 februari 2023. Scroll verder naar beneden om alle festiviteiten in de parken rondom het 100-jarig jubileum te zien.

World of Color – One bij Disney California Adventure (27 januari 2023)

Dit geheel nieuwe avondspektakel viert de legendarische verhalenvertelling waarmee Walt Disney 100 jaar geleden begon. Het verhaal laat zien hoe een enkele handeling, zoals een druppel water, een rimpeling veroorzaakt die kan uitgroeien tot een golf van verandering. De show bevat nieuwe en klassieke moedige, liefdevolle en inspirerende personages, evenals een nieuw origineel nummer, “Start a Wave”.

disney 100 jaar

Wondrous Journeys projectieshow (met vuurwerk op geselecteerde avonden) in Disneyland Park (27 januari 2023)

Deze nieuwe avondshow bevat alle 60 Walt Disney Animation Studios-films tot nu toe. De projectieshow zal beginnen om 21.30uur en is gevuld met beelden, muziek en verhalen vanuit het hart van Disney. Projecties zullen Main Street, U.S.A., Sleeping Beauty Castle, de façade van “it’s a small world” en de Rivers of America veranderen in een schildersdoek. De meeste avonden zijn alleen de projectieshows, maar er zijn ook speciale avonden met vuurwerk als toevoeging (meestal weekends, feestdagen en zomeravonden). Wondrous Journeys heeft ook een nieuw nummer genaamd “It’s Wondrous”. 

De show viert de verbeelding en het talent van de dromers bij Disney Animation in de afgelopen honderd jaar (van Mickey Mouse tot Mirabel). Projectie-effecten omvatten blanco vellen papier, potloodschetsen en stukjes kleur, terwijl de animatie Disney-personages tot leven brengt, van klassiekers tot de geliefde personages (en scènes) van recente films. Houd je ogen gericht op de lucht boven Kasteel van Doornroosje om Baymax voorbij te zien vliegen!

disney 100 jaar

Mickey en Minnie’s Runaway Railway in Mickey’s Toontown (27 januari 2023)

Iedereen aan boord!  Deze grappige nieuwe attractie rolt Mickey’s Toontown binnen, precies op schema voor het 100-jarig Disney feest! Het is de eerste grote attractie met een Mickey-thema in Disneyland. Ik heb hem zelf in Disney World Orlando mogen ervaren en ik kan je vertellen: hij is fantastisch! De rit bevat een origineel verhaal (en pakkend themalied) waarin Mickey en Minnie hun nieuwste korte film ‘Perfect Picnic’ in première brengen in het El CapiTOON Theatre. Voordat je het theater binnengaat, verken je de speciale tentoonstelling met rekwisieten en kostuums uit de toonwereld. Vervolgens stap je vanuit de mensenwereld rechtstreeks in de onvoorspelbare tekenfilmwereld van Mickey en Minnie en stap je in een ongebaande trein met Goofy als machinist.

Wat zou er kunnen gebeuren met Goofy aan het stuur? Het is een magische maar uit de hand gelopen rit met verrassende wendingen. Houd je oren vast, want het is een multidimensionale tekenfilmwereld, dus er kan van alles gebeuren! De attractie beschikt over ultramoderne technologie en oogverblindende visuele effecten om je onder te dompelen in de maffe geanimeerde wereld van Mickey en Minnie. Deze rit gaat open voor de viering van het 100-jarig jubileum voorafgaand aan de rest van het vernieuwde Toontown, dat iets later op 8 maart 2023 wordt geopend.

disney 100 jaar

Magic Happens Parade (lente 2023)

Deze magische parade vond oorspronkelijk zijn opening paraderoute op 28 februari 2020 gedurende ongeveer twee weken. Voor de meeste gasten (degenen die de eerste twee weken van maart 2020 niet zijn komen kijken) is dit een gloednieuwe parade. Ik ben enorm benieuwd naar deze speciale parade en hoe de characters eruit gaan zien in hun speciale 100-jarig jubileum outfits!

disney 100 jaar

Toontown (8 maart 2023)

Toontown krijgt een frisse make-over ter ere van de nieuwe attractie. Het beschikt over met gras begroeide speelplekken waar kinderen kunnen spelen. Een van de nieuwe gebieden die naar Toontown komt, is CenTOONial Park, met een fontein die is ontworpen om te spelen, inclusief watertafels. Ook ‘s avonds komt de fontein tot leven. In de buurt biedt een droomboom mogelijkheden om te spelen, kruipen en ontdekken.

Goofy’s House en Donald’s Boat worden op originele wijze vernieuwd met geheel nieuwe zintuiglijke ervaringen. Goofy’s How-To-Play Yard is een speeltuin die perfect is voor kinderen van alle leeftijden met een zachte, sponsachtige ondergrond, een verhoogd clubhuis en een tuin.

Donald’s Duck Pond heeft een spetterende speeltuin met gigantische ronddraaiende waterlelies, evenwichtsbalken en schommelspeelgoed.

Gadget’s Go Coaster keert terug met nieuwe veranderingen. Mickey’s House, Minnie’s House en Roger Rabbit’s CarTOON Spin gaan ook weer open met het opgeknapte land.

disney 100 jaar

Nieuw entertainment en attracties in Disney World

Disney World is nog steeds in volle gang met hun 50-jarig jubileumfeest, dus er is nog geen startdatum van Disney 100 in dit resort bekend. Maar nadat de 50e viering is afgelopen, zullen in 2023 twee avondspektakels de lucht verlichten.

Bij EPCOT komt eind 2023 een geheel nieuw avondspektakel tot leven op de World Showcase Lagoon. Ondertussen keert Happily Ever After-vuurwerk terug naar Magic Kingdom. Deze geliefde show keert terug naar Disney World met verbeteringen. Het is misschien niet specifiek voor het Disney 100-jubileum, maar ik denk dat het zeker iets feestelijks zal zijn! Het zal naar verwachting ergens in 2023 terugkeren.

Bovendien zoomt een langverwachte ride in. De TRON Lightcycle Power Run-achtbaan gaat in het voorjaar van 2023 dan eindelijk open in Magic Kingdom Park.

disney 100 jaar

Disney 100 Jubileum Decor

Disneyland Resort zal gekleed gaan in zijn sprankelende platina best. Mickey, Minnie en vrienden zullen stralen in hun feestelijke outfits. De glinsterende outfits weerspiegelen het optimisme en de creativiteit van Disney. Platinum weerstaat de tand des tijds, net als onze favoriete Disney-personages.

Om ‘verwondering’ te vieren, wordt het kasteel van Doornroosje versierd met platina spandoeken en vlaggetjes. Zoek naar de drie goede feeën boven de poort. Ze verlichten het met glinsterende elfenstof. Aan weerszijden van het kasteel in de slotgracht komen twee waterfonteinen tot leven. Als klap op de vuurpijl kun je een wens doen op de ster die uit de toren schittert.

disney 100 jaar

Disney 100 eten en drinken

Zoals bij elk Disney-feest, kan je ook hier speciale selecties van eten, drinken en snacks verwachten. Daar horen ook foodaccessoires bij zoals feestelijke Mickey bekers, rietjes en meer. 

Disney 100 merchandise en meer

Je kunt het feest niet verlaten zonder een tas met je favoriete merch. In dit geval wordt het een tas met platina, lichtpaarse oren, spirit jerseys, tassen, mokken en nog veel meer. In mijn volgende artikel nemen we een beter kijkje naar de eerste collectie, de Disney100 Platinum Celebration Collection die inmiddels verkrijgbaar is. Ik kan vast verklappen dat de items er prachtig feestelijk en chic uitzien! In 2023 komen er nog drie collecties aan.

Kijk jij uit naar de viering van het 100-jarig bestaan van Disney? Ben jij van plan om een van de parken te bezoeken tijdens deze festiviteiten? Ik ben zelf nog nooit naar Disneyland Resort in Anaheim geweest, dus ergens lijkt mij dit een mooie aangelegenheid om te gaan. Laat me weten in de reacties of jij ook met Disney meeviert!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *