Kijktip op Disney+: Beauty And The Beast: A 30th Celebration

Beauty-And-The-Beast-A-30th-Celebration-1

Als je bent opgegroeid in de 90’s zoals ik dan weet je dat elke Disneyfilm die toen gereleased werd echt een kraker was. Dat gold ook voor Belle en het Beest, welke in 1991 uitgebracht werd. Ik was toen 6 jaar en de film liet uiteraard een diepe indruk achter. Zodanig dat ik me sindsdien had voorgenomen Belle te spelen in de parade van Disneyland (helaas was ik daarvoor te lang, 1.78m…). Ik herinner me de McDonald’s poppetjes van de Happy Meal en de kleurwedstrijden waar ik aan meedeed van Belle en het Beest. Wanneer een film zoveel herinneringen met zich meedraagt is het geen wonder dat ruim dertig jaar later de special Beauty And The Beast: A 30th Celebration op Disney+ een hele aangename verrassing is. Want eerlijk, elke uitvoering van het verhaal is een feestje om naar te kijken, zo ook deze!

Wat is Beauty And The Beast: A 30th Celebration?

De vraag is eerder ‘wat is het niet?’ Deze special is eigenlijk de originele tekenfilm uit 1991, een musical, een live-actionfilm en een behind-the-scenes documentaire in één. Het is een originele special geworden die de originele verhaallijn aanhoudt en in eerste instantie op ABC werd uitgezonden en een dag later op Disney+ te zien was (en nog steeds is). Het is enorm verrassend te noemen met een goede cast, veel (moderne) dans, een aantal nieuwe muziekstukken en mooie decors. Ook wordt er volop tussendoor verteld over hoe de animatiefilm tot stand is gekomen, wat voor fans heel interessant is om te weten. Zo worden er clips laten zien van de originele stemopnames van de acteurs die de film uit 1991 inspraken. Je realiseert je opnieuw wat een fantastische cast die animatiefilm toen had met sterren als Angela Lansbury als Mrs Potts, die de de zo herkenbare ‘Beauty and the Beast’ song vertolkte. 

Over de cast en crew

De cast is in de 87 minuten durende Beauty And The Beast: A 30th Celebration niet te vergelijken met de personages uit de animatiefilm maar, zoals denk ik ook de bedoeling was van Disney, een opnieuw uitgevonden versie van de vertolking van het verhaal op zich. De cast uit deze special bestaat onder andere uit:

 • H.E.R. als Belle
 • Elle Naomi als jonge Belle
 • Josh Groban als het beest
  Joshua Henry als Gaston
 • Rita Moreno als verteller
 • Martin Short als Lumière
 • Shania Twain als mevrouw Potts
 • David Alan Grier als Cogsworth
 • Rizwan Manji als LeFou
 • Jon Jon Briones als Maurice
 • Leo Abelo Perry als Chip

Niet de allerminsten! De meeste van ons zullen Shania Twain en Josh Groban zeker kennen, al dan niet van naam. Zelf was ik niet bekend met H.E.R., de actrice die Belle speelt. Het werd de eerste Afrikaans-Filipijnse vrouw die een Disney-prinses op het scherm speelde. Ze legde uit over haar rol in de televisieshow Good Morning America: “Ik had nooit gedacht dat ik een Disney-prinses zou kunnen zijn, natuurlijk wil elk klein meisje een Disney-prinses zijn, maar ik heb er nog nooit een gezien die op mij lijkt -  dus Ik mag dat nu zijn voor kleine meisjes.”

De special werd geregisseerd door Hamish Hamilton en geproduceerd door Jon M. Chu.

Bekijk voor een impressie van deze fantastische special de trailer:

Een feest vol herkenning

Ja Disney, hier word ik enorm blij van! Ik hoop dat er in de toekomst nog meer van dit soort specials komen die alle soorten vormen van entertainment bij elkaar brengt op een scherm. Kijken naar Beauty And The Beast: A 30th Celebration was gewoon een feestje vol herkenning van de animatiefilm uit het verleden en ontdekking van nieuw talent en nieuwe muziek in deze vertelling van het verhaal van Belle en het Beest. 

Ben jij van plan om Beauty And The Beast: A 30th Celebration te kijken op Disney+ of heb je hem al gezien? Wat vond je ervan? Laat het me weten of je er net zo van genoten hebt als ik in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *