Mickey’s Not So Scary Halloween Party review

Als je in de september- of oktobermaand naar Disney World in Orlando gaat, en je houdt net als ik van Halloween, dan is een bezoek aan Mickey’s Not So Scary Halloween Party eigenlijk wel een must. Het is niet het goedkoopste uitje out there, wij betaalden voor een ticket $179, dus voor een avondje griezelen in Disney-Halloween-stijl ben je met z’n tweeën $358 kwijt. Maar is dit de prijs ook waard? In deze Mickey’s Not So Scary Halloween Party review deel ik onze ervaringen met hét Halloween feestje van Disney World Orlando.

Wat is Mickey’s Not So Scary Halloween Party?

Voor degenen die niet bekend zijn met dit Disney Halloween event: Mickey’s Not So Scary Halloween Party is hét Disney Halloween event in Disney World. Het vindt plaats in het Magic Kingdom park wat je kan bezoeken tussen eind augustus en 31 oktober. Kaartjes zijn niet goedkoop; ze variëren in 2022 ergens tussen $109 en $199, afhankelijk van de dag van je bezoek. Gezien Ricardo en ik een paar dagen voor Halloween het evenement bezoeken, op 28 oktober, zijn we $179 per persoon kwijt. Onder het mom van ‘het is toch al een dure reis’ (wie herkent dit nog meer, iemand?!) bestellen we online de tickets via de Disney World website. Let wel op: dit evenement kan uitverkocht raken, dus bestel je tickets ruim van te voren, ik adviseer enkele maanden van te voren, om er zeker van te zijn dat je er een hebt.

Het evenement zelf begint om 19.00 uur, maar vanaf 16.00 uur mag je al het park in. De reguliere bezoekers die in het park zijn, moeten rond dat tijdstip ook het park verlaten en ruimte maken voor de gasten die komen voor Mickey’s Not So Scary Halloween Party. En vanaf 19.00 uur kan je een speciaal Halloween programma in het park verwachten, variërend van een Halloween parade tot trick-or-treat lokaties waar je snoep kan halen, van meet & greets met Disney villains tot een spectaculaire projectieshow op het kasteel met vuurwerk.

De entree

Net als elke andere willekeurige dag in een Disney-park geldt eigenlijk: stel je prioriteiten, want je zal niet alles kunnen doen, zien of ervaren. Voor ons gold eigenlijk dat wij sowieso graag twee attracties wilden doen die een speciale Halloween twist hadden: Space Mountain en Pirates Of The Caribbean. Ook stond de Grave Digger Milkshake op het menu: een speciale Halloween lekkernij die alleen tijdens het evenement verkrijgbaar is. Daarnaast wilden we de Halloween parade zien en de projectieshow met vuurwerk, en als het ook nog even kon wat villains bezoeken en trick-or-treaten.

Bij binnenkomst kregen we meteen een trick-or-treat tasje en het programma in de handen geduwd om vervolgens richting het kasteel te lopen. Op het uitvouwbare foldertje met het programma wordt duidelijk aangegeven waar de trick-or-treat lokaties en de characters zich bevinden, evenals de tijdens van shows en parades. Top! Wat leuk is tijdens de Halloween periode is dat Disney in het park echt schitterende decoraties heeft. Al heb je geen kaartje voor Mickey’s Not So Scary Halloween Party, de decoraties alleen al zullen je zeker in deze mood brengen.

Verkleden mag, moet niet

Tijdens dit feestje mag iedereen die dat leuk vindt verkleed komen. Dat is dus nog een extra Halloween-vibe die het evenement met zich meebrengt. Er zijn hier wel bepaalde regels aan verbonden. Zo mag je geen masker dragen of een kostuum wat tot aan de grond komt. Als je een ticket hebt voor een Halloween party, kijk dan even bij de guidelines voor dat jaar op de Disney website, zodat je zeker weet dat je het park wel in komt met je kostuum. Wat leuk is om te zien is hoe mensen hier aanvulling aangeven. Zo zag ik een Cinderella en Aurora die niet van het origineel te onderscheiden waren (hoewel dit volgens mij volgens de guidelines ook niet mag? Zo hadden wel een mondmasker voor dus misschien mochten ze daarom door), een oudere man verkleed als Vetje uit Peter Pan, en natuurlijk de gezusters Sanderson uit Hocus Pocus.  

Kom maar op met die snoei!

Wat leuk is aan Mickey’s Not So Scary Halloween Party is natuurlijk toch wel het feit dat je echt op z’n Amerikaans met zo’n trick-or-treat tasje door het park loopt en snoep kan halen, volwassene of  kind, het maakt allemaal niet uit. Bij elke treat-lokatie staan twee cast members (medewerkers op z’n Disney’s) die roepen “Happy Halloween!”, en vervolgens een handjevol snoei in je tasje gooien. Ja, dat kennen wij Hollanders natuurlijk alleen maar uit de films! Ik was blij dat Ricardo z’n rugtas meehad, want we hebben regelmatig de tasjes moeten leeggooien omdat ze vol begonnen te raken.

Dit jaar heeft Disney trouwens herbruikbare trick-or-treat tasjes uitgedeeld, wat helemaal past in het beeld van duurzaamheid. Daarnaast is hij steviger, dus ook bewaarvriendelijker. Tijdens de party hebben we alsnog ook om een ouderwets dunner plastic trick-or-treat tasje gevraagd, gezien de cast members die ook hadden hangen bij hun uitdeellokaties. Wil je weten hoeveel snoei we uiteindelijk hebben opgehaald? Meer dan 500 snoepjes zoals verpakte Snickers, M&M’s en Skittles, en we hebben het gewicht per snoepje opgezocht en kwamen op een gewicht van ruim 10 kilo uit. Tien kilo snoepgoed! Dat is een grote Disneytas voor driekwart gevuld met snoepgoed.

MICKEY'S NOT SO SCARY HALLOWEEN PARTY REVIEW

De shows, parade en attracties

Wat maakt dit event nog meer uniek? Ten eerste zijn er diverse shows waaronder een van Hocus Pocus, de Hocus Pocus Villain Spelltacular, bij het kasteel. Ook is er weer een avondshow geprojecteerd op het kasteel met vuurwerk; Disney’s Not So Spooky Spectacular. De Mickey’s Boo to You Halloween Parade is een speciale Halloween parade, die alleen tijdens het event te zien is. Daarnaast zijn er voor kinderen de Monstrous Scream-O-Ween Dance Ball en Storybook Circus Disney Junior Jam, waar ze kunnen dansen en uit hun bol kunnen gaan. Een aantal van deze shows en de parade worden twee keer of meerdere malen uitgevoerd, dus je kan je programma aanpassen daarop, wat erg fijn is met zo’n beperkte tijd.

Wij hebben alleen de Disney’s Not So Spooky Spectacular en de parade bekeken. De projectieshow op het kasteel met zijn muziek en vuurwerk erbij is natuurlijk, zoals de naam al zegt, een spektakel. Het is helemaal aangepast naar het Halloween thema en als je de normale eindshow van Magic Kingdom of Disneyland in Parijs mooi vind, zal je dit ook schitterend vinden. Ik ben blij dat we die gezien hebben.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de parade wel erg aan de kinderlijke kant vond met weinig nadruk op de villains. Tuurlijk, het is een not-so-scary feestje, maar ze hadden hier naar mijn idee veel meer van kunnen maken, zoals meer Disney-figuren in Halloween kostuums en veeeel meer villain vehicles. Ook het Boo To You-liedje van de parade is het net niet helemaal voor mij, ofzo. Het heeft iets clown-achtigs. Luister maar:

Wat fijn is aan het event dat er een maximum aan gasten naar binnen gaat. Dit betekent dat er minder lange rijen staat bij de attracties. Bij dit event kan je ook niet Lightening Lanes boeken met Disney Genie+. Vrijwel alle attracties zijn open en wij hebben er een paar gedaan, waaronder The Haunted Mansion (je viert Halloween of niet). Bij een aantal attracties is er een extra twist aan gegeven. Zo was de rit van Space Mountain compleet anders (wij vonden hem allebei leuker!) en bij Pirates waren er tijdens de boottocht echte mensen aanwezig onder de piraten. Ook was er in de wachtrij van Pirates een man verkleed als piraat die op zijn accordeon liedjes speelde, waaronder Frozen liedjes, erg leuk!

Snack tip: Grave Digger Milkshake

Tijdens Mickey’s Not So Scary Halloween Party zijn er exclusieve snacks verkrijgbaar. Ook in het foldertje kan je zien wat er zoal verkrijgbaar is en waar je het kan vinden. Ik ging voor de Grave Digger Milkshake, welke je bij Sleepy Hollow Refreshments kan halen voor $7,99. De presentatie van dit drankje is geweldig, we hebben zeker gelachen om de plastic schop. Hoewel de opgeklopte topping gekleurd is, smaakt deze niet anders dan een soort romige slagroom. De shake is een mix van matcha en kokosnoot, hoewel ik de kokossmaak niet overheersend vond. Enkele andere snacks die verkrijgbaar zijn tijdens het event zijn de Pain and Panic Hot Dog bij Casey’s Corner, de Sweet Candy Corn Soft-serve Swirl Cone bij Auntie Gravity’s Galactic Goodies, Cold Witches Brew Coffee bij Cheshire Café of de Mexican Spiced Hot “COCO” Brownie bij Popcorn Cart vlakbij Cinderella Castle. Kijk zeker even van te voren welke snack(s) jij tijdens het event wilt proberen.

Is dit event een must om te bezoeken?

Tuurlijk, als Disney-fan zeg je volmondig ja, maar laten we eerlijk zijn, de prijs is aan de hoge kant. Ik zou een bedrag van $99 eerder gepast vinden, al kan je natuurlijk je dag van bezoek aanpassen naar een van de dagen dat de ticketprijs goedkoper is. Ik zou het fijn vinden als Disney het event direct om 16.00 uur zou laten beginnen, zodat je meer kansen hebt om met characters op de foto te gaan, alle shows kan zien en nog meer snacks kan uitproberen. Maar zoals altijd bij Disney geldt ook hier: je kan nou eenmaal niet alles doen. Let it go!

Als verrassing kregen we bij vertrek nog een schitterende grote litho mee, ik denk ter ere van het 50-jarig bestaan, en natuurlijk is het programma-foldertje samen met het trick-or-treat-tasje een leuk souvenir om te bewaren. 

Is dit event een must-visit? Ja, eigenlijk wel, vooral als je van Halloween houdt. Uiteindelijk betaal je, net zoals bij veel andere dingen in Disney World, vooral voor de ervaring. Spaar nog even door en bestel een ticket, want het is en blijft een unieke avond om eens mee te maken met al die verklede mensen, het trick-or-treaten, de shows, attracties en snacks.

MICKEY'S NOT SO SCARY HALLOWEEN PARTY REVIEW

Ben jij weleens naar Mickey’s Not So Scary Halloween Party gegaan en wat waren jouw ervaringen? Of staat hij op je wensenlijst om eens te bezoeken? Laat het me weten in de reacties.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *