Ontmoet Ian McDiarmid (Darth Sidious uit Star Wars) Op Comic Con

darth-sidious-comic-con-holland-1

Voor Star Wars-fans staat er iets supervets te wachten op 29 en 30 april 2023: namelijk Comic Con Holland. Tijdens deze conventie in de Brabanthallen in Den Bosch zal niemand minder dan acteur Ian McDiarmid, of wel Darth Sidious / Keizer Palpatine uit Star Wars aanwezig zijn! Laten we eerlijk zijn, dit is toch eigenlijk de Star Wars master villain en een legende voor wie echt van Star Wars houdt. Maar dit is niet de enige Disney-gerelateerde gast, ook Kevin McNally die we kennen als Joshamee Gibbs aka Mr. Gibbs uit de iconische filmreeks Pirates of the Caribbean zal aanwezig zijn. In dit artikel vertel ik meer over Comic Con Holland, wat je ervan kan verwachten en hoe je hem kan bezoeken. 

Wat is Comic Con Holland?

Voor liefhebbers van comics, manga, cosplay, gaming, films, series, sci-fi en fantasy (en ook Disney!) is Comic Con Holland een leuk evenement om te bezoeken. Tijdens het 2-daagse evenement (je kan uiteraard ook een dag komen) zijn er boeiende workshops, Q&A’s en lezingen maar je kan er ook gewoon gamen en genieten van de vele wedstrijden en optredens. Er zullen stands aanwezig zijn met allerlei soorten merchandise, maar bovenal zullen er acteurs aanweizg zijn waarmee je een praatje kan maken, op de foto kan en een handtekening kan vragen.

Gastenlijst

De gastenlijst voor Comic Con 2023 ziet er tot nu toe als volgt uit:

Stranger Things is dit jaar goed vertegenwoordigd! Voor mij is Ian McDiarmid, of wel Darth Sidious / Keizer Palpatine uit Star Wars toch wel de hoofdgast. Ik heb al eerder meerdere acteurs uit Star Wars mogen ontmoeten op conventies, waaronder David Prowse (Darth Vader), Peter Mayhew (Chewbacca) en Ray Park (Darth Maul). Ian McDiarmid zou een mooie aanvulling zijn aan deze lijst.

Ticket informatie en prijzen

Via de Comic Con Holland website kan je tickets bestellen. Als je verkleed komt, krijg je korting op je tickets. De ticketprijzen zijn op het moment van publicatie als volgt:

  • Standaard dagticket: €18,99
  • Weekend ticket: €29,99
  • Cosplay dagticket: €14,99
  • Cosplay weekend ticket: €25,99
  • Early Entrance weekend ticket (je krijgt om 9.00 uur entree op beide dagen):  €39,99
  • Geek Deluxe ticket (om 9.00 uur entree en inclusief goodie bag and Comic Con T-shirt): €59,99

Dan zijn er ook nog de prijzen voor de fotoshoots en handtekeningen met de acteurs. Deze dien je afzonderlijk te bestellen/betalen. De prijzen variëren tussen €30 en €90 voor een fotoshoot ticket en tussen de €30 en €80 voor een handtekeing, afhankelijk per acteur. Je kan op de website bij de gasteninfo checken welke acteur welke prijzen hanteert.

Let op! Niet alle acteurs doen beide dagen fotoshoots. Zo doet Ian McDiarmid alleen op zondag fotoshoots. Houd hier dus rekening mee als je Comic Con Holland wil bezoeken. Ook dit staat bij de gasteninfo aangegeven.

Het exacte programma van Comic Con Holland zal later nog aangekondigd worden, maar als jij al getriggerd bent om te gaan, zet hem dan zeker vast in de agenda!

Ben jij van plan om Comic Con Holland te bezoeken? Wat vind je van de gastenlijst? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *