Wat gebeurt er in Marvel Phase 6?

marvel-phase-6-agenda

Ik ben voor het eerst in mijn leven alle Marvel films aan het kijken en inmiddels kan ik ook Avengers: Endgame afvinken. Hoewel de titel doet vermoeden dat dit het laatste is wat we van de superhelden zullen zien, komen ze terug in een epische dubbele film die Phase 6 van de MCU (Marvel Cinematic Universe) zal afronden. Op het enorme Comic-Con-panel van Marvel concentreerde Kevin Feige, baas van Marvel Studios, zich vooral op Phase 5, maar bracht ook het grote nieuws dat we twee Avengers films krijgen in Phase 6, evenals Fantastic Four. Maar alsof dat nog niet genoeg was, werd ook bevestigd dat Phase 6 ook Deadpool 3 zou bevatten. Lees hier meer over de bekende release data.

Marvel Phase 6 release data

Er zijn enkele verschuivingen geweest in de releasedatums en een belangrijke toevoeging sinds Comic-Con, en er is altijd een mogelijkheid voor meer veranderingen. Zoals het er nu uitziet vanaf november 2022, is hier de tijdlijn van fase 6:

 • Herfst 2024 – nog onbekend
 • 8 november 2024 – Deadpool 3
 • Herfst 2024 – nog onbekend
 • Winter 2024 – nog onbekend
 • 14 februari 2025 – Fantastic Four
 • Voorjaar 2025 – nog onbekend
 • 2 mei 2025 – Avengers: The Kang Dynasty
 • 25 juli 2025 – nog onbekend
 • Zomer 2025 – nog onbekend
 • 7 november 2025 – nog onbekend
 • Winter 2025 – nog onbekend
 • 1 mei 2026 – Avengers: Secret Wars

Met Phase 6 als het einde van de Multiverse Saga, is het logisch dat Secret Wars de laatste film op het ro0ster is. De verschillende release-vensters die op Comic-Con worden getoond, zijn waarschijnlijk voor de tv-series die worden aangeboden in Phase 6, terwijl de specifieke releasedatums zijn opgeslagen voor een bioscooprelease voor een onbevestigde Phase 6 film.

Welke films zitten in Phase 6?

 • Aan de filmkant begint Phase 6 met Deadpool 3, waarmee Fantastic Four de openingspositie inneemt. Ryan Reynolds kondigde aan dat de threequel Hugh Jackman terug zou brengen als Wolverine, maar verder weten we niet veel, ook niet hoe het zal omgaan met het feit dat hij stierf in Logan.
 • Wat betreft Fantastic Four, we weten ook heel weinig, behalve dat het geen oorsprongsverhaal zal zijn. Aangezien het geen origineel verhaal zal zijn, zouden we de Fantastic Four kunnen zien opduiken in een ander project vóór hun solofilm? We wachten nog steeds op officiële bevestiging van de cast, dus we hebben nog geen idee of John Krasinski zijn rol als Reed Richards zal hernemen nadat hij (kort) verscheen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Matt Shakman regisseert.
 • Maar zelfs de opwinding voor Fantastic Four verbleekt in vergelijking met de epische Avengers double-bill die werd aangekondigd op Comic-Con – Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars. Over beide films is bijna niets bekend, behalve de titel van de vorige film die bevestigt dat Kang the Conqueror (Jonathan Majors) in feite de Thanos is van deze specifieke MCU-saga. Het kunnen echter meerdere Kangs zijn, aangezien we al een Variant (He Who Remains) in Loki hebben gezien. Secret Wars is het enorme crossover-evenement voor stripboeken waarvan veel fans verwachtten dat Phase 4 de basis zou leggen. Als het de strips volgt, zou het heel goed kunnen fungeren als een zachte herstart voor de hele MCU, maar we zullen moeten afwachten.
 • Wat betreft de andere films in fase 6, het is mogelijk dat we de langverwachte X-Men film zien waarover Feige sprak op Comic-Con 2019.
 • We weten dat Spider-Man 4 en Shang-Chi 2 in ontwikkeling zijn, dus ze zouden ook beide hiaten kunnen opvullen. Er is ook het nieuws dat Armor Wars verschuift van een tv-serie naar een film, wat betekent dat het nu ook een van die plekken zou kunnen innemen.

Welke tv-series zitten in Phase 6?


Op dit moment kennen we geen van de tv-series die tijdens Phase 6 op Disney+ zullen verschijnen, dus het is een gok wat de release-vensters in de tijdlijn zou kunnen vullen. Er zijn verschillende tv-series in ontwikkeling, waaronder een Wakanda-serie die naar verluidt het oorspronkelijke verhaal van Okoye (Danai Gurira) onderzoekt en een Nova serie. Elk van deze series zou in Phase 6 kunnen aankomen en we zouden ook tweede seizoenen kunnen zien van een van de shows die al zijn uitgebracht.

Marvel-fans kunnen voorlopig hun hart ophalen. Waar kijk jij het meest naar uit in Marvel Phase 6? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *