Zó komt het nieuwe Disneyland Hotel eruit te zien!

Disneyland-Hotel--renovatie

Zelf heb ik er nog nooit overnacht, maar toen ik las dat het iconische Disneyland Hotel in Disneyland Parijs momenteel gesloten is voor een complete renovatie was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden. Deze complete renovatie is de volgende stap in een ambitieus renovatieplan voor alle Disneyland Parijs hotels over een periode van jaren en meer dan 5.700 kamers. Wat gaat er veranderd worden aan dit schitterende hotel, wat zich aan de ingang van het Disneyland Park bevindt? Na de heropening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel is het duidelijk dat Disneyland Paris zich voortdurend inzet om te investeren in de gastervaring door het resort te verbeteren. Kijk eens even naar deze schitterende concept art, wat ons een kijkje geeft in de plannen voor de look en feel van de nieuwe kamers in het Disneyland Hotel!

De renovatieplannen van alle Disneyland hotels

Het is veelbelovend om te horen dat Disneyland Parijs verfrissingen aanbrengt met de aankondiging van het Disneyland Hotel. Dit initiatief begon enkele jaren geleden met Sequoia Lodge en ging verder met een volledige renovatie van het Newport Bay Club Hotel. Bovendien werden tijdens de renovatie Cars-personages toegevoegd aan Disney’s Hotel Santa Fe, met een vergelijkbare aanpak om Toy Story toe te voegen aan de nieuwe kamers en openbare ruimtes van Disney’s Hotel Cheyenne.

De kers op de taart tot dusver van dit transformatieplan is voor velen wellicht het in 2021 heropende viersterrenhotel Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Het is het eerste Disney-hotel ter wereld dat de Art of Marvel viert, waar gasten meer dan 350 Marvel-kunstwerken van 110 kunstenaars over de hele wereld kunnen ontdekken, een van hun favoriete superhelden kunnen ontmoeten en zelfs kunnen dineren in een sfeer geïnspireerd door Marvel strips en films.

Een nieuw magisch, koninklijk thema

Disneyland Parijs versnelt nu haar renovatieplan door te starten met een transformatie van het Disneyland Hotel, dat haar status in het resort zal versterken en gasten een nog betere vijfsterrenervaring zal bieden. Dit hotel is toch een beetje het paradepaardje van Disneyland Parijs dankzij de ligging met uitzicht op Main Street en Le Château de la Belle au Bois Dormant bij de ingang van het park.

De elegante Victoriaanse architectuur die gasten hebben leren kennen bij het naderen van Disneyland Park, blijft behouden, terwijl tijdens de renovatie meer “Disney-magie” zal worden toegevoegd. Het Disneyland Hotel krijgt een koninklijk thema en wordt het ware koninkrijk van vele favoriete Disney-prinsessen en -prinsen, van klassiekers als Belle en het Beest, Assepoester en Doornroosje, maar ook recente films Frozen en Tangled.

“Bij Disneyland Parijs creëren we betoverende ervaringen voor alle leeftijden”, zegt Sylvie Massara, Walt Disney Imagineering Paris – Design and Show Quality. “Het volledig gerenoveerde Disneyland Hotel zal precies dat doen, gasten onderdompelen in een tijdloze koninklijke sfeer. Gasten worden verwelkomd met unieke verfijning zodra ze de lobby binnenkomen en verblijven in kamers en suites met een elegante inrichting ter ere van Disney-prinsessen en -prinsen.”

Een nóg betere vijfsterrenervaring

Om aan de verwachtingen van hedendaagse gasten te voldoen en deze te overtreffen, zal ook de indeling van de openbare ruimtes van het hotel en de apparatuur in de kamers worden verbeterd om verbeterde, gepersonaliseerde diensten te bieden en tegelijkertijd gebruik te maken van de nieuwste technologieën voor nog meer comfort. Gasten zullen profiteren van een groter zwembad, een uitgebreide spa en bijgewerkte restaurants en lounges. Het geheel is erop gericht om Disneyland Hotel een vijfsterrenwaardering te geven.

“Wanneer het Disneyland Hotel weer opengaat, zal het onze gasten een verbeterde ervaring bieden die de prestigieuze Franse vijfsterrenhotelclassificatie nog meer waardig is”, voegt Tomás Feier, General Manager van het Disneyland Hotel, toe. “We zijn er trots op dat we veel terugkerende bezoekers mogen verwelkomen in ons iconische hotel, en we willen dat ze worden ondergedompeld in een 360-graden ervaring met de kracht van geliefde Disney-sprookjes, met een scala aan dappere en vriendelijke heldinnen als centraal thema. ”

Disneyland Hotel is een absoluut schitterend pand, met prachtige Victoriaanse architectuur. Zoals zo veel van Disneyland Parijs, is het ontworpen met nauwgezette aandacht voor detail waardoor het een klasse boven zijn tegenhangers uitsteekt. Dit zal geheid terug te zien zijn in de nieuwe kamers. Hieronder zie je een hoe een Frozen gethematiseerde kamer er ongeveer uit zal komen te zien.

Ik ben enorm benieuwd naar de nieuwe kamers. Hoewel het concept art weliswaar een beetje vaag is, ziet het er weelderig en vorstelijk uit, precies wat ik zou verwachten van een thema wat zich koninklijk en magisch noemt. Ik ben altijd een fan geweest van Disney klassiekers als Assepoester. Je kan je dus voorstellen dat de concept art me enorm aanspreekt en dat ik na de heropening in 2024 zeker een keer langskom om, als het even lukt, in de Cinderella gethematiseerde kamer te verblijven!

Heb jij weleens verbleven in het Disneyland Hotel? Of staat het bovenaan je wensenlijstje? Laat me weten in de comments hieronder wat je van Disney’s renovatieplannen vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *